Skip to main content
meksikolainen aamupala brunssi aamiaistortilla
Huevos rancheros – lähtee nälkä ja krapula!

Huevos rancheros on meksikolainen aamupala. Aamumme alkavat jo kukonlaulun aikaan kaurapuurolla, joten päädyimme nauttimaan viikonloppuaamuna meksikolaisen brunssin. Meksikolainen brunssi on oikeastaan jo kasassa näillä meksikolaisilla aamiaistortilloilla – sen verran tuhdista tavarasta on kysymys. Paistoin tosin Nirsolle lisukkeeksi 400 g sikanautaa – ihan varmuuden vuoksi. Tämän meksikolaisen mätön voi valmistaa myös yhdelle kokonaiselle pannulle Jamie Oliverin tyyliin. Huevos rancherosta löytää muuten yhdestä Helsingin parhaista aamiaispaikoista, Galleria Keitaasta Kalliossa. Harmillisesti sinne ei saa varata pöytiä. Joten älkää menkö sinne tänään. Me mennään!

Huevos Rancheros

4 hlö
papuhöystö
2 pkt mustapapuja (esim. Go Green Luomu)
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl vettä
1 chipotle (tai 0,5 tl chilijauhetta)
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl hunajaa
öljyä paistamiseen
muut täytteet
8 paistettua kananmunaa
3 tomaattia
2 kypsää avokadoa
murustettua fetaa
korianteripuska
8-12 kpl pieniä tortillalättyjä (esim Masa Harina Corn Tortillas tai Indian pikkuvehnätortilla)
Valuta mustapavut. Kuullota silputtua sipulia ja hienoksi viipaloituja valkosipulinkynsiä pannulla öljyssä. Lisää muut aineet ja anna hautua 5-10 minuuttia. Poista chipotle ennen tarjoilua. Jos chipotlea ei ole saatavilla, kuullota sipulien kanssa ripaus chilijauhetta. Tulisuutta saat myös tarjoilemalla huevos rancheros sriracha-kastikkeen kanssa.
Paista kananmunat keskilämmöllä kevyesti öljytyllä paistinpannulla. Älä käännä, vaan keltuaisen on tarkoitus jäädä löysäksi – keltuainen toimii kastikkeena! Viipaloi avokado, pilko tomaatti, murusta feta. Viimeistele tuoreella korianterilla. Buen provecho!

Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti