BROCCOLIINIT AASIALAISITTAIN

broccoliini broccoliinit resepti

Versova parsakaali, broccoliini, makea varsiparsakaali, tenderstem, sprouting broccoli. Vihanneshyllyn mielenkiintoisella uudella tulokkaalla on monta nimeä. Sesonkiruoka – Facebook ryhmässä seurasin mielenkiintoista keskustelua broccolinin suomenkielisestä nimestä. Kilautettiimpa kaverillekin, pitkänlinjan ruokatoimittaja Pirjo Toikkaselle, joka kallistui myös broccoliinin kannalle. Satokausikalenterin Samuli sen totesi: “Eiköhän Pirjo voi sen päättää, joten lukitaan broccoliini!” Eli tiedoksi nyt kaikille, suomenkielinen nimi on päätetty ja se on broccoliini.

Broccoliineja on tänä keväänä grillattuhöyrytetty ja kypsennetty uunissa parsan tapaan. Ne ovat eksyneet salaattiin ja keittoon. Feediini osui myös Hannan Sopan broccoliinikuva ja ruinasin reseptin broccoliinin kypsentämiseen pannulla aasialaisin maustein. Epäuskoisena tähyilin lähikaupan hyllyjä ja yllätyksekseni parsojen välistä pilkistivät kuin pilkistivätkin hentoset broccoliinit. Kaupan broccoliinit tulevat Espanjasta, mutta voisihan näitä kokeilla kasvattaa täällä pohjolan perukoillakin.

broccoliinit resepti

Broccoliinit aasialaisittain

250 g broccoliineja
2 rkl öljyä
1 rkl osterikastiketta
2 korkillista riisiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
kuivattuja chilihiutaleita

Poista broccoliineista kuivunut kanta. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumahkolla pannulla minuutti pari, lisää nopeasti osterikastike, riisiviinietikka ja pienitty valkosipuli. Tarjoile heti chilin kera. Kokeile myös grillissä ja valele aasialaisella marinadilla.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

3 kommenttia

 1. Idris 21.04.2016

  Oon vähän pettynyt, miksi tuollainen ulkomaalaisperäinen nimi. Miksei vaikka parsakaalonen?

  Vastaa
 2. Jenni 21.04.2016

  Pirjo on puhunut. No ei, saa nähdä mikä nimi jää elämään. Parsaliini? 🙂

  Vastaa
 3. Jael 21.04.2016

  Broccolinit näkyy nyt olevan esillä lähes joka toisessa blogissa;D Tosi kiva että niitä nyt saa Suomessakin;muutaman kerran olen aiemmin niistä postannut ja aina on huokailtu että voi kun saisi…Parsaliini,hyvä nimi!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *