vihikset

Nyhertymättömät vihikset

Viikonloput on pyhitetty perheelle. Sunnuntai iltapäivästä se alkaa tuntumaan kun päivää on vietetty samalla neliöllä neljän seinän sisällä nahistellen. Tarvitsen happea. Kaivan pakkasesta vanhat joulutorttutaikinat ja Loton #lauantaireseptit kuvauksista ylijääneen härkistäytteen. Lihattomat lihapiirakat eli vihikset valmistuvat näppärästi uunissa lapsille välipalaksi ja pääsen livahtamaan sauvakävelylle Keskuspuistoon.

Suihkin sauvoilla menemään. Kymmenen minuuttia myöhemmin olen metsän siimeksessä ja tunnen ympäröivän luonn..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Saakelin sauvat, en saa niitä..TIDIDIIDII, TIDIDIIDII, TIDIDII, DIII, DII! Nirso soittaa. Jonkun on parempi olla joutunut vähintään ensiapuun.

– Niin?
– Mini meni nyhertämään kaikista vihiksistä sen päällisen ihan mössöksi.
– Niiiin?
– Niin että tosi ärsyttävää, ne vihikset on nyt nyherretty ihan mössöksi.
– Niiiiiiiin?
– Joo sori, ei mulla muuta, niin että nyherretty on.
– Ookoo. Kiitos tästä tiedosta. Koittakaa nyt pärjätä vielä puoli tuntia nyherretyistä vihiksistä huolimatta.

Niin että vihikset kannattaa nauttia tuoreeltaan. Ne on parhaimmillaan ja kukaan ei pääse niitä nyhertämään. Toki nyherrettyinäkin maistuivat taivaalliselle lenkin päätteeksi.

Tämä vihis resepti on kasvisversio, koska minä sydän juusto. Reseptistä saat täysin vegaanisen jättämällä juustoraasteen pois. Täytteeseen voi lorauttaa vaikka ruokalusikallisen siirappia!

 

Vihikset eli lihattomat lihapiirakat

 

1 pkt joulutorttutaikinalevyjä

täyte
pari rkl öljyä
1 pkt Härkistä
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 kevätsipulinvartta
3 dl raastettua voimakasta juustoa

voiteluun rypsiöljyä

Pilko sipulit. Lisää pannulle öljyä. Kuullota sipulit (ei kevätsipulia) ja valkosipulit. Lisää härkis ja mausteet ja ruskista kunnolla. Lisää lopuksi juusto ja
kevätsipuli. Anna täytteen hieman jäähtyä.

Sulata taikinalevyt, täytä ja taittele sisään. Painele saumat kiinni haarukalla. Voitele rypsiöljyllä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
IG @liemessa
Facebook.com/liemessa

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

12 Kommenttia

Jätä kommentti