Skip to main content

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, LAMBI DINING & ASENNEMEDIA

Meidän arkikattaus on se kun heitän talouspaperirullan pöytään. Okei, joskus vessapaperirullan kun talouspaperi on loppu. Tuntuu ylitsepääsemättömältä paneutua arkisin pöydän kattamiseen kun aikaa panostaa on se tasan nolla sekuntia. Ruoan pitäisi mielellään olla jo pöydässä kun kaadun lasten kanssa eteiseen. Ruoan valmistukseen saa arkisin mennä ihan maksimissaan 30 minuuttia. Tältä pohjalta en ihmettele että uunilohi on Suomen suosituimpia arkiruokia. Tällä kertaa uunilohi sai peitteen kauden hedelmistä veriappelsiineista ja makua inkivääristä ja soijasta. Aikaa ei mene käytännössä yhtään enempää. Samassa ajassa uunissa valmistui lisukkeeksi ruusukaalit. Nopean uunilohen lisäksi tässä kolme vinkkiä miten tehdä astetta kauniimpi arkikattaus kun ylimääräistä aikaa on nolla minuuttia!

1. Kaunis arki

Olen konmarittanut lapsiperhekotiamme (heh heh) pian vuoden. Tulokset ovat masentavan laihoja, mutta minulle helpoin osuus oli ehkä yllättäen keittiö. Olen säilyttänyt omaa silmääni eniten miellyttävät astiasarjat. Meillä ei ole erikseen arkiastioita vaan kannustan ottamaan ne kauneimmat astiat käyttöön ihan joka päivä. Astioiden lisäksi toinen arkikauttaustamme hallitseva asia on talouspaperirulla. Olen yleensä ostanut kuvioimatonta mahdollisimman neutraalia paperia. Testasin uutta pohjoisen luonnon inspiroimaa Lambi Dining lautasliinarullaa ja kerrankin kaupan hyllystä löytyy kauniita kuvioita! Lambi Dining on tavallista talouspaperia hieman jämäkämpää, joten siitä on helpompi taitella vaikka alla olevalta videolta löytyvät rusettiservetit. Muutoin se toimii kuin talouspaperi.


2. Lapset mukaan talkoisiin

Lapsityövoima on avain! Eskarilainen, saati sitten koululainen, pystyy jo osallistua siivoamiseen, pöydän kattamiseen ja ruoanlaittoon. Lapseni ovat itseasiassa luontaisesti innokkaita, välillä tuntuu että osallistaminen vaatii lähinnä itseltä pitkää pinnaa ja kontrollista luopumista. Keittiönpöytämme on aina täynnä askarteluprojekteja, piirustuksia, kirjoja ja krääsää. Jos ei muu auta, niin peliajalla kiristämällä yleensä alkaa tapahtua sillä välin kun ruoka on uunissa. Meidän Mini myös innostui servettien taittelusta ja valitsi ehdotuksistani rusettiservetit. Kurkkaa videolta! 🙂

Video: mustarttu.com

Kuvasimme videon valoisaan aikaan. Myöhemmin illalla kun söimme ”oikeasti” arki-illallisen niin Mini jätti ruusukaalit lautaselle. Ihmettelin ääneen kun kuitenkin päivällä maistui. ”Äiti, mä en oikeasti tykkää ruusukaaleista. Mä söin niitä että se näyttäisi hyvältä kuvauksissa”. Ruokabloggaajan tytär 😀

3. Värikäs ja nopea ruoka

Talven jälkeen mikä tahansa väripilkahdus piristää kattausta! Sitrushedelmät ovat nyt sesongissa, joten kannattaa ottaa ilo irti. Yrttejä kannattaa käyttää runsaasti, niistä tulee helposti näköä ja makua. Uunilohi on myös meidän perheen luottoarkiruoka, tällä kertaa veriappelsiinilla ja aasialaisella twistillä.

 

Veriappelsiini uunilohi

Valmistusaika: alle 30 min

600 g lohifile
2 veriappelsiinia
oliiviöljyä
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl soijakastiketta
suolaa
pippuria

tarjoiluun
tuoretta korianteria

Öljyä uunivuoka. Sudi lohen pintaan öljyä, raastettu inkivääri, soijakastike ja mausta. Lado päälle veriappelsiinisiivuja. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia lohen koosta riippuen. Tarjoile tuoreen korianterin kera.

 

Ruusukaalit uunissa

Valmistusaika: 20 min

Poista ruusukaaleista kova kantaosa. Kierittele kaalit oliiviöljyssä ja mausta suolalla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Nosta lopuksi hieman lämpötilaa ja paahda.

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti