Skip to main content

ribsit uunissa bbq-kastike

Juhannuksena vedin kolme päivää happea kiduksiini irtautumalla töistä ja kirjaprojektista. Heti kun oli luppoaikaa, huomasin inspiroituvani ympäröivästä Suomenlinnan luonnosta ja kamera hakeutui väkisinkin kaulalle. Ideoita tursusi nopeammin kuin kameran suljin ehti laulaa. Rentoutumisen lomassa kuvasin ”siinä sivussa” pari postausta blogiin ja kuvia instagramiin, siirsin Nirson avustuksella noin 100 000 kuvaa uudelle kovalevylle ja heräsin juhannuspäivänä ennen aamuviittä käsittelemään juhannusruusukuvia. Juhannuspäivänä oli tarkoitus grillata ribsejä itsetehdyllä aprikoosi bbq-kastikkeella, mutta uhkaavat tummat pilvet vesittivät grillaussuunnitelmat. Niinpä paahdoin Vanhasta kauppahallista ostetut luomupossun ribsit loppuun uuniin grillivastuksella. Historia toistaa itseään, sillä viimeksi uunissa muhi ribsit kirsikka-bbq-kastikkeella. Ribsit uunissa ja Suomen kesä <3

ribsit uunissa

Kesäloma lähestyy uhkaavasti ja männä viikonloppu sai miettimään miten rentoutua lomalla. Olen ehkä yrittäjänä outolintu kun pyrin pitämään lomaa noin seitsemän viikkoa vuodessa; kesällä neljä, syksyllä lennän perinteisesti lasten kanssa viikoksi Espanjaan moikkaamaan siellä asuvaa isääni ja joulun aikaan lomailen kaksi viikkoa. Tai no lomaa ja lomaa. Olen luopunut ajatuksesta että olisin lomallakaan täysin lomalla.Tästä olen ehkä hieman kateellinen palkansaajille. Että voisi vaan olla! Bloggaaminen on siitä erikoinen laji, että täällä blogissahan ei sitten mitään tapahdu jos minä en sitä päivitä. Wanhaan aikaan jätin vielä heinäkuussa lapun luukulle ja ilmoitin teille lukijoille että olen lomalla, selatkaa arkistoja ja koittakaahan pärjätä. Nyt blogin jättäminen täysin tuuliajolle kuukaudeksi tuntuu vaikealta vaikka olen yrittänyt torppailla mahdollisimman paljon heinäkuulle ajoittuvia työprojekteja. Jonkunlainen irtautuminen on kuitenkin tarpeen kerätäkseni energiaa yleensä kiireistä syksyä varten ja tuulettaakseni ajatuksia. Olen huomannut että pääsen oikeasti irtautumaan työarjestani ainoastaan lähtemällä perheeni kanssa matkalle. Saa nähdä miten tämä toteutuu tulevaisuudessa kiitos kirotun halpenevan roamingyhteyden. Tänä kesänä suuntaamme heinäkuussa kahdeksi viikoksi kiertämään Tanskaa, josta on kehkeytynyt meidän perheen luottokohde. Jos emme asuisi Suomessa, niin asuisimme varmaan Tanskassa. Lentokone lennättää meidät suoraan Helsinki-Vantaalta Billundiin Legolandiaan, josta kiemurtelemme pohjois-Tanskan läpi kohti Kööpenhaminaa. Tässä vielä muutama vinkki bloggaajille tai freelancereille miten irtautua töistä 🙂

ribsit uunissa bbq-kastike

Out of office

Varoitan asiakkaita jo etukäteen loma-ajoistani. Loman alkaessa laitan tylysti out-of-officen päälle sähköpostiini. Kiireellisissä tapauksissa (lue tarjouspyynnöt) voi laittaa tekstiviestiä ja vastaan niin pian kuin mahdollista.

Sisällöntuotanto

Kauhani hämmentää ja kamerani laulaa nopeammin kuin ehdin julkaista sisältöä. Löytyisikö kovalevyn syövereistä jo valmiiksi kuvia ja reseptejä joita julkaista loman aikana? Kirjoitan rästipostauksia ja ajastan niitä muutamia loman ajaksi. Otan koneen mukaan myös matkalle ja julkaisen postauksia jos se tuntuu luontevalta ja inspiroivalta, mutta yritän olla ottamatta stressiä laahaavasta postaustahdista. Blogin arkistoja kannattaa myös hyödyntää ja julkaista Facebookissa vanhoja postauksia. Samat jorinat ja kesäreseptit kuitenkin toistuvat vuodesta toiseen.

Kesälomarahat

Yrittäjähän ei saa mitään korotettua palkkaa lomien aikana. Tai siis jos ei tee töitä, ei yritykseen tule rahaa ja ei ole mitään palkkaa mitä nostaa. Koko hinnoittelun pitää perustua siihen että ”kesälomarahat” tehdään sisään vilkkaimpina työkuukausina. Lasken karkeasti että vuoden myynti pitää tehdä kymmenen kuukauden aikana. Pyrin elämään muutenkin hieman ali varojeni ja säästötilille kerrytän rahaa kuukausittain pahan päivän varalle. Näin lomalle jääminen ei tunnu niin stressaavalta kun kulut nousevat ja tulot tipahtavat nollaan. Arvotan myös lomaa, vapaa-aikaa ja perheen yhteistä aikaa erittäin korkealle. Sitä ei voi rahassa mitata.

Onko pakko lomailla jos ei halua?

Kun harrastus on työ ja työ on harrastus, niin voihan olla että ei halua olla lomalla. Olen hyväksynyt että en voi, enkä halua täysin erottaa työtä ja vapaa-aikaa. Jos lomalla ollessani tuntuu siltä että haluan kirjoittaa, valokuvata, kokata, päivittää blogia, julkaista instagramkuvia tai jakaa koko lomani livenä Instagramissa niin mikä jottei. Jos siltä tuntuu. Jos ei, niin kattellaan elokuussa 🙂

Ribsit uunissa aprikoosi-BBQ-kastikkeella

1,5 kg luomupossun ribsejä (noin 3 kpl)

Aprikoosi-bbq-kastike

8 aprikoosia
1 tlk Mutti paseerattua tomaattikastiketta
1/2 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 korkillinen punaviinietikkaa
(1 punainen chili)
1 rkl hunajaa
suolaa
pippuria
rypsiöljyä

Marinadin valmistus

Kuullota kattilassa rypsiöljyssä silputtu sipuli, pienityt valkosipulinkynnet ja chili. Tällä kertaa jätin lasten takia chilin väliin. Lisää tuoreet aprikoosit (kivet poistettu). Anna poreilla 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaattikastike ja muut aineet. Anna poreilla puolisen tuntia ilman kantta.  Läästi ribseihin.

Ribsien valmistus uunissa

Laita lihat öljyllä voideltuun uunivuokaan, läästi joka puolelle 2/3 marinadista ja paista 160 asteessa noin tunti. Käännä ribsit, lisää marinadia ja paista toinen tunti.Sään salliessa ribseihin otetaan pinta tietysti grillistä, mutta koska Suomen kesä, nosta lopuksi uunin lämpö 220 asteeseen ja paahda grillivastuksen alla saavuttaksesi autenttisen bbq-kärtsän.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti