Skip to main content

Uusi somepastatähti on syttynyt! Kun tarpeeksi monta kikherne limonello pastaa tulee vastaan Instagramissa, niin pakkohan sitä on kokeilla. Kikherne limonellon äidillä Natalla on kontollaan jo yksi pastahitti, panopasta, joten en yhtään epäile ettei tästä kasvaisi jopa avokadopastan tai uunifetapastan veroista hittiä. Ja mikä pasta tämä onkaan! Olen valmis luovuttamaan pastakruununi.

Kikherne limonello pasta on onnistunut vegeversio ravintola 9 Barin legendaarisesta pollo limonellosta. Kun tapasimme Nirson kanssa wayyyy back, Nirson pääasiallinen ruokavalio koostui tästä sitruunaisesta kanapastasta. Limonello pastan salaisuus on tasapaino: sitruunan raikkaus ja happo, taitettuna hunajalla ja yhdistettynä kermaiseen ja happamaan turkkilaiseen jogurttiin. Annos saa iloisen keltaisen värinsä kurkumasta. Älä unohda parmesaania ja korianteria!

Vinkki! Omaan versioon vaihdoin yhden purkin kikherneitä pakettiin Beanit härkäpapusuikaleita lempeä sitruuna. Soijana käytin Kikkoman Ponzu soijaa, jossa on lisättynä sitruunaa.

Kikherne limonello pasta

Alkuperäinen resepti Nata Salmela / WTD.fi

4 hlö

350 g pastaa
2 prk kikherneitä
muutaman sentin pätkä inkivääriä
4 rkl hunajaa
1 rkl kurkumaa
2 rkl soijakastiketta
1 sitruuna
4 dl Salakis turkkilaista jogurttia 10%
voita paistamiseen
suolaa & pippuria

Tarjoiluun:
parmesaania
korianteria

Laita pasta keittymään. Paista pannulla voissa raastettua inkivääriä, hunajaa ja soijakastiketta. Lisää kikherneet ja kurkuma. Lisää hienoksi raastettu sitruunan kuori ja mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyöritä pastat kastikkeen joukkoon. Lisää turkkilainen jogurtti ja sekoita, mutta älä enää kuumenna. Tarjoile parmesaanin ja korianterin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti