Skip to main content
Hummuspasta resepti

Hurmaava hummuspasta! Tunnustus. Viimeisen kuukauden remontti- ja muuttorumban keskellä olen pysynyt päivisin hengissä pääasiassa pakastealtaan Thaicubeilla ja noutoruoalla. Poljin eilen iltapäivän puolella nälkäkiukussa työhuoneelta kotiin päin. Olin jo kaartamassa Triplan kautta napatakseni mukaani nopean lounaan, kunnes muistin jo parhaat päivänsä nähneen hummuspurkin jääkaapissa. Päätin, että yritän saada oman lounasrutiinini takaisin ruotuun ja kokata taas enemmän kotilounasta. Nyt kun keittiökin on astianpesukonetta vaille valmis.

Hummuspastan pyöräyttää parissakymmenessä minuutissa. Woltikaan ei pysty siihen näillä leveysasteilla. Kermainen hummus eli kikhernetahna kaipasi rinnalle pientä potkua ja sitä löytyi pienestä, mutta pippurisesta thaichilistä, sitruunasta ja tuoreena jauhetusta mustapippurista. Hummuspasta sai päällensä murustettua fetaa, uunikirsikkatomaatteja ja korianteria. Tämä simppeli, mutta vivahteikas pasta jäi kerrasta pastarepertuaariin. Mikä lounaanpelastaja!

Hummuspasta

Työhuone ja kotistudio on myös siinä vaiheessa, että pystyin jo testata ensimmäistä kertaa kuvausta. Erityisesti kiinnosta nähdä miten valo laskeutuu huoneeseen. Ikkunat pohjoiseen olisivat optimi, mutta meidän asunnossa niitä löytyy kaikkiin muihin ilmansuuntiin. Työhuoneeseen paistaa aamuaurinko, joka päivän aikana kääntyy toiselle puolelle asuntoa. Epäsuora valo pehmeämpi ja toimii paremmin ruokakuvissa, joten optimi aika kuvauksille työhuoneessa on kohti iltapäivää ja iltaa. Yleensä se toimii parhaiten myös työaikatauluihin kun aamu ja päivä menee kuitenkin ruoan valmisteluissa ja kuvausjärjestelyissä. Työhuone on meillä lapsivapaata aluetta – tai tarkemmin ehkä leluvapaata aluetta. Miten ihanaa kun ei tarvitse ensitöikseen raivata saavillista legoja ja askartelutarvikkeita työpöydältään!

Hummuspasta resepti

Hummuspasta

500 g durum pastaa
1/2 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 tulinen thaichili eli rawit chili
1/2 dl oliiviöljyä
225 g hummusta (käytin Baba foods)
1 dl pastan keitinvettä
1 luomu sitruunan raastettu kuori ja mehu
mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun:
uunikirsikkatomaatit
fetaa
tuoretta korianteria

Laita pasta keittymään suolattuun veteen ja muista ottaa sivuun 1 dl pastan keitinvettä. Halutessasi laita kirsikkatomaatit uuniin paahtumaan. Sipaise kirsikkatomaatteihin hieman oliiviöljyä ja paahda 180-asteessa noin 10 minuuttia.

Valmista hummuskastike. Kuullota oliiviöljyssä, pannulla, miedolla lämmöllä pienittyä sipulia, valkosipulia ja chiliä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hummus ja pastan keitinvesi. Lisää raastettu sitruunankuori ja mausteet. Lisää lopuksi joukkoon sitruunamehu. Sekoita kastike pastan joukkoon.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti