Skip to main content
ruokakuvauskurssi Salossa

Viime viikolla hidastin elämää – ja somea. Otin neljä päivää vain itselleni ja keskityin jokaisella solullani ruokavalokuvauksen, stailauksen, videokuvauksen ja editoinnin saloihin. Finland Cosy Retreat ruokakuvauskurssi järjestettiin Suomen Salossa. Ruokakuvauskurssin järjesti kaksi ihailemaani supernaista: Suomen oma vahvuus ja estetiikan mestari Viola Virtamo sekä ruokavalokuvauksen superstara ja vaikuttaja The Little Plantation -kanavien Kimberly Espinel Englannista.

ruokavideokuvaus kurssi
Mieli lepäsi Salon merenrantatalon maisemissa

Next level ruokavideokuvausta

Takanani on yli vuosikymmen ruokakuvausta, mutta tässä lajissa ei ole koskaan valmis. Somen myötä ruokakuvauksen kenttä on vain monipuolistunut ja nopeutunut. Pitäisi hallita mahdottoman monta osa-aluetta reseptien suunnittelusta ruokastailaukseen, valokuvauksesta videokuvaukseen ja editointiin. Tai en tiedä pitääkö, mutta haluan! Ruokakuvauskurssilta odotin erityisesti videokuvausta ja videoeditoinnin opetusta. Haluan nostaa videokuvaukseni seuraavalle tasolle ja ylipäänsä uuden oppiminen on aina kiehtovaa. Se on se homman suola, jolla jaksaa vuodesta tai jopa vuosikymmenestä toiseen. Bloggaajan ja ammattisomettajan arki ”behind the scenes” on sitäpaitsi aika yksinäistä puurtamista. Tälläisen kurssin suurin arvo liittyykin muiden samanmielisten ihmisten tapaamiseen ja inspiroitumiseen. Osallistujat suhtautuvat ruokakuvaukseen samalla intohimolla. Sitä tuntee kuuluvansa samaan hurahtaneeseen joukkoon 😁 Suosittelen laittamaan seuraavat leidit seurantaan:

@violaminerva
@thelittleplantation
@moncafeblog
@mrs.barnes
@saagakitchen
@hellanjaviinilasinvälissä
@victoria.giannara_photography
@lets_bakeitsimple

ruoka valokuvaus
Tervetuliaislahjat odottivat osallistujia: Anno-pyyhe, kotimaisen Niki Newd brändin tuoreita ihonhoitotuotteita , muistikirja ja pieni keramiikkakippo.
valokuvauskurssi
Tervetuliaisillallinen järjestettiin Violan tunnelmallisella mökillä

Tervetuliaisillallinen sireenien alla

Lopuksi vielä tunnelmapaloja Violan hänen mökilleen kattamasta satumaisen kauniista tervetuliaisillallisesta. Julkaisen tällä viikolla lisää hetkiä kurssilta @liemessa Instagramissa. Kovalevyni huutaa hoosiannaa kaikista kurssilla otetuista videopätkistä. Tavoite on kursia niistä vielä kasaan muutama Instagram Reels-video ja samalla ottaa uudet opit käyttöön Premier Pro-ohjelmalla. Näiden osalta en odottaisi nopeaa julkaisuaikataulua 😅 Kurssin jälkeen ostoslistalle päätyi myös uusi ja paremmin videokuvaukseen soveltuva järjestelmäkamera. Olisi mahtavaa jos kamera kuvaisi 4K liikkuvaa kuvaa, slow motion videota, kameraa voisi etäohjata puhelinapplikaatiolla, kameran näyttö kääntyisi ja mitähän vielä…ah, tracking auto focus eli kamera tarkentaisi kohteeseen liikkuvassa kuvassa. Selvitystyö kameran osalta on vasta alussa, joten vinkkejä otetaan vastaan!

ruokakuvaus
Sireenit tuoksuivat kesäillassa
valokuvaus kattaus sisustus
Viola on valokuvauksen ohella tunnelman luomisen mestari
ruokakuvaus
Kimberly laittaa ruokia esille. Etualalla ehkä kaunein koskaan syömäni lohi!
valokuvauskurssi
kesä kattaus
ruokavalokuvaus kurssi
ruokakuvauskurssi
Raparperi aiheutti ihastusta ja ihmetystä ulkomaisissa osallistujissa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti