Pastaperjantai! Italialainen klassikkopasta cacio e pepe eli mustapippuripasta on yksinkertaisuudessaan täydellinen perjantaipasta. Ostoskoriin ei tarvitse latoa montaa tuotetta, mutta valitse hyvää durumpastaa (tai tee itse tuorepastaa), pecorino-juustoa ja tuoreita kokonaisia mustapippureita. Pecorino Romano on italialainen lampaan täysmaidosta valmistettu parmesaanityyppinen juusto, jota valmistetaan pääosin Sardiniassa, mutta myydään lähes joka marketissa Suomessa. Tuoreeltaan rouhittu mustapippuri on tämän ruokalajin suola – tai siis pippuri!
Tein mustapippuripastan hyvin pitkälle Hannan Soppa-blogin ohjeen mukaan, mutta lorautin mukaan vielä oliiviöljyä. Niinkuin varmaan joka ruokaan!
Cacio e pepe resepti
350 g durum- tai tuorepastaa
2 tl tuoretta rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
2 dl pastan keitinvettä
200 g pecorinojuustoa
sormisuolaa
Laita pasta keittymään runsaaseen suolattuun veteen.
Kuumenna pannulla rouhittua mustapipppuria muutama minuutti. Lisää öljy ja voi ja paista hetki. Sekoita joukkoon 2 dl pastan keitinvettä ja anna poreilla. Sekoita huolellisesti joukkoon valutettu pasta ja hienoksi raastettu pecorino. Mausta sormisuolalla. Tarjoile vielä päälle rouhitun mustapippurin ja pecorinojuuston kera.