Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö KnorrKukkakaalicurry I Kukkakaali I Curry I Kasvisruoka I Intialainen I Kasvis I Arkiruoka I Kastike I Resepti I Ohje I Korianteri I Riisi I Korianteririisi I Ruokablogi I Cauliflower curry

Kukkakaalirakkautta! Kukkakaalitalkoot oli ja meni, mutta rakkaus kukkakaalia kohtaan on ikuista. Talvella, ja vielä kevään korvallakin, himoitsen lämmittäviä ja mausteisia ruokia. Aloo gobi on kuuluisa intialainen kasviscurry kukkakaalista ja perunasta. Kukkakaalicurryn pohjana toimii curryliemi. Kun hanskaa mausteisen curryliemen perustan, reseptiä voi muunnella loputtomasti. Intialaisen illallisen ainekset alkavat olla kasassa kun seuraksi tarjoaa kasvisliemessä keitettyä korianteririisiä ja voisulalla valeltuja naanleipiä.

Kukkakaalicurry I Kukkakaali I Curry I Kasvisruoka I Intialainen I Kasvis I Arkiruoka I Kastike I Resepti I Ohje I Korianteri I Riisi I Korianteririisi I Ruokablogi I Cauliflower curry

Ota curryliemi haltuun

Muutamalla askeleella hanskaat ihanan mausteisen curryliemen, jota käyttää pohjana mille tahansa aineksille ja jota varioida mielesi mukaan.

1. Kuullota chiliä, inkivääriä ja sipulia öljyssä.  Maut irtoavat.

2. Curryliemeen halutaan kunnolla makua ja mausteisuutta, joten mausteita saa olla ja reippaasti. Oikeaan tunnelmaan pääsee esimerkiksi seuraavilla mausteilla: currymauste, garam masala, kumina, korianteri, kaneli, fenkoli ja laakerinlehti. Kaikkia näitä ei tietenkään tarvitse laittaa, mutta ne mitkä laitat, niin annostele isommalla kädellä.

3.  Lisää kasvisfondi, vesi, tomaattimurska ja kookosmaito. Hauduta. Voit käyttää myös kasvisliemikuutiota, mutta itse olen tykästynyt annosfondeihin, jotka sulavat helpommin ruoan joukkoon. Syynään aina liemikuutio-  ja fondipakettien tuoteselosteet tarkkaan läpi. Knorr Fond ”du Chef” fondeista ei löydy aromivahventeita eikä turhia lisäaineita.

4. Tadaa! Sinulla on monikäyttöinen curryliemi, jota voi käyttää pohjana kastikkeisiin tai vaikka keittoihin. Lisää kastikkeeseen oman mielesi mukaan kasviksia tai lihaa.

Kukkakaalicurry I Kukkakaali I Curry I Kasvisruoka I Intialainen I Kasvis I Arkiruoka I Kastike I Resepti I Ohje I Korianteri I Riisi I Korianteririisi I Ruokablogi I Cauliflower curry

Kukkakaalicurry

2 rkl rypsiöljyä
3 cm tuoretta inkivääriä
1 punainen chilipalko
1 sipuli
1 rkl currymaustetta
1 rkl garam masala maustetta
1 tl kokonaisia kuminansiemeniä
1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
1 Knorr “Fond du chef” -kasvisannosfondi
3 dl vettä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
4-5 perunaa
1 kukkakaali
1 tlk (400g) kookosmaitoa
1 lime

Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja pieni. Silppua sipuli.
Kuullota inkivääriä ja chiliä öljyssä isolla pannulla.
Lisää pannulle mausteet ja sipuli. Kuullota 5 minuuttia.
Lisää kasvisfondi, vesi ja tomaattimurska.
Kuori ja pilko perunat. Lisää joukkoon perunat ja kukkakaalin nuput. Anna curryn porista 20 minuuttia.
Lisää kookosmaito ja anna kypsyä vielä 15 minuuttia. Purista lopuksi joukkoon limen mehu. Tarjoile kukkakaalicurry tuoreen korianterin, riisin ja naanleivän kera.

Vinkki! Kokeile joukkoon myös muita mausteita esimerkiksi kaneli, fenkoli ja laakerinlehti. Kokeile perunan ja kukkakaalin lisäksi tai tilalle myös muita kasviksia tai esimerkiksi kanaa.

Korianteririisi

3 dl basmatiriisiä
8 dl vettä
1 Knorr kasvisliemikuutio
1 ruukku tuoretta korianteria

Keitä riisi kasvisliemessä ohjeen mukaan. Lisää valmiin riisin sekaan silputtu korianteri.

Vinkki! Kokeile korianterin sijaan tuoretta minttua.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

  • Otetaanpas tämä ensi viikon lounaslistalle, vaikka vähän uunifetapastaa työläämpi onkin. Ainakin saa ajatukset töistä hetkeksi toisaalle, kun paneutuu antaumuksella kokkaushommiin!

    • Jenni sanoo:

      No nyt tuntuu, että kaikki on uunifetapastaa työläämpää hah 😀 Mutta tämä vain vähän. Kun ainekset on pannulla, niin kastike porisee valmiiksi. Kivaa työviikkoa!

  • Mikaela sanoo:

    Aivan mahtava!! Helppo tehdä isommallekin porukalle.

  • Vilma Harri sanoo:

    Kiitos reseptistä! Olipas tosi makoisaa! 🙂 Tehtiin vielä lisäksi soijajugurtista mausteinen raita lisukkeeksi
    Tätä teen vielä uudestaankin!

  • Taina sanoo:

    Hyvänmakuista oli, mutta aivan liikaa nestettä, melkein kuin keittoa:-) Voisikohan tuon tomaattimurskan korvata vaikkapa pienellä tomaattisosepurkilla, niin ei tulisi liikaa lientä. Haudutin ilman kantta melkein tunnin niin vähän kiinteytyi! Ainoa vain oli, että kukkakaali meni hieman muhjuksi, mutta ei se haitannut.

Jätä kommentti