Skip to main content
Lähtökohtana oli ajankohtainen parsa. Sen ympärille rakensin vatsantäytteeksi kertaalleen bulgur suurimoita, kanaa, parmesanjuustoa ja yrtti-sitruuna jugurttikastiketta. Valmistusaika on 30 min ja annos on kahdelle.


300 naturel kanasuikaleita
puoli ”punttia” tuoreita vihreitä parsatankoja
0,5 dl parmesanlastuja
1 dl bulgur suurimoita
keitinvettä (vettä + 1 tl suolaa)

Jugurttikastike:

1 dl turkkilaista jugurttia (10 %) (tai kevyempää bulgarian jugurttia)
2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
tuoreita yrttejä: timjamia ja basilikaa
suolaa
pippuria

Keitä bulgur suurimoita runsaassa suolalla maustetussa vedessä 10-12 minuuttia. Paista kanasuikaleet samanaikaisesti ja mausta kevyesti mielesi mukaan. Oma perus kanamaustesettini on suolaa, pippuria, paprikaa, currya ja juustokuminaa. Parsa valmistuu nopeasti. Poista tangoista kovat kannat ja keitä suolaisessa keitinvedessä pari minuuttia. Oikea lopputulos on rapsakka ei suinkaan pehmeä. Kaikki ainekset kulhoon ja sekaan vielä muutama parmesanlastu. Jotenkin parmesan hävisi ruoan joukkoon joten ensi kerralla en ehkä sitä laittaisi sekaan vaan raastaisin vähän annoksen päälle. Turhaa piilo rasvaa jos sitä ei edes maista… Jugurttikastikkeella voi viimeistellä annoksen tai miksi ei sekoittaa joukkoonkin. Koristeeksi muutama parsatanko ja timjamin oksa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti