Skip to main content

Uppomunasalaatti ja maalaisperunoita

Kevään tuoma inspiraatio näkyy jo selvästi ruuanlaitossa. En edes muista koska olisin viimeksi valmistanut salaattia. Uppomunasalaatti pekonimuruilla ja maalaisperunoilla kelpasi salaattia vierastavalle Nirsollekin. Uppomuna on nyt selvästi yksi kevään trendikikka. Sen valmistaminen oli yllättävän helppoa. Selkeät ohjeet löytyivät HS Ruoka-sivuilta.

Uppomuna (4 kpl)

4 kananmunaa
1 dl väkiviinaetikkaa
2 l vettä

Riko jokainen muna erikseen laseihin. Lämmitä vesi noin 90 asteiseksi. Sopiva lämpötila on kun vesi on juuri alkamassa poreilemaan. Induktioliedellä oikean lämpötilan seuraaminen kävi näppärästi. Kun vesi on kuumentunut, tee lusikalla veteen pyörre. Laita enintään kaksi munaa kerralla veteen ja pyöräytä vettä tarvittaessa uudestaan lusikalla. Pyörre estää munia tarttumasta pohjaan. Ihanteellisesti valkuainen kietoutuu keltuaisen ympärille. Keitä 3-4 minuuttia. Jäähdytä valmiit munat jäävedessä. Käytin pienehköjä luomukananmunia. Muniin jäi rämmäleitä ja kaikki valkuainen ei kietoitunut munaan. Kolmas muna oli jo hieman kauniimpi. Ilmeisesti tämä kuuluu asiaan ja ei ole täysin vältettävissä.

Kasasin uppomunasalaatin kahdesta eri salaatista uppomunasta, pieneksi silputusta pekonista ja uunissa paistetuista rosamundaperunalohkoista.

Valmistin tällä viikolla keväistä ruokaa myös Sinebrychoffin Golden Cap Sparkly juomauutuuden lanseeraustilaisuudessa kokkikoulu Espalla. Miten musta tuntuu että mua yritetään jatkuvalla syötöllä juottaa humalaan 😉
Kauppoihin rantautui tällä viikolla Golden Cap Sparkly eli kuohuviinijuoma tölkissä. Ravintoloista juomaa saa pienissä piccolopulloissa. Harmi että piccolopulloja ei toistaiseksi nähdä kaupan hyllyillä. Makuina on mansikkainen Fraise ja perinteisempi Blanc. Nämä voisi kuvitella kesällä piknikkorin pohjalle tai boolissa. Omaan makuun molemmat olivat hieman liian makeita niinkuin valtaosa siidereistäkin. Vielä kun saisi Sparkly Dryn piccolopullossa kaupanhyllyltä.

 

Oluinen munakasmuffinssi

Munateema jatkuu. Tässä yksi suosikkiresepteistäni tapahtumasta:

Oluinen munakasmuffinssi

4 kananmunaa
2 dl kermaa
50 g emmental- tai Gruyère-juustoa raasteena
loraus Carlsberg olutta
suolaa
pippuria

Sekoita kananmunat, kerma ja juusto. Lorauta sekaan olut, mausta ja annostele muffinssivuokiin. Paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuutin ajan.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti