Skip to main content

Viime viikolla alkoi lähtölaskenta pääni menoksi. Uteliaimmat voivat käydä Liemessä-facebook ryhmässä katsomassa mistä on kyse ja mitä lupasin jos statukseeni tulee yli 100 peukkua. No tuli 110. Viime viikkojen hektisyys alkaa helpottamaan kesää kohti mentäessä. Yhdelle työkeikalle tein evääksi tämän helpon päärynäpiirakan. Ohje löytyi samasta osoitteesta kuin edellinen Ceramic Canvakselta kopioitu nauhaparsapiirakka. Tämä on niin helppo että ei tarvitse olla mikään mästersefi onnistuakseen. Valmistusaika 15+30 minuuttia.

Piirakka menossa uuniin.

Making-of päärynäpiirakkakuva. Kuvassa on Keskuspuistosta napattu omenapuunoksa. Ei sillä mitään oikeata tekemistä ole kuvan kanssa mutta näytti hauskalta.

Päärynäpiirakka (2-4 hlö)


1 lehtitaikinalevy
1 päärynä
50 g vuohenjuustoa
1 dl creme fraichea
1 tl hunajaa
0,5 tl kanelia
sitruunan kuorta raastettuna
nokare voita
1 tl ruokokidesokeria
(sitruunamehua)

Sekoita tahna vuohenjuustosta, creme fraichesta, hunajasta ja kanelista. Levitä tahna sulatetulle taikinalevylle ja lado päärynäsiivut päälle. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta, voinokareita ja ruokokidesokeria. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tietysti valmistaikina on aina valmistaikina mutta toimii tässä kohtaa. Piirakka ei ole selkeästi makea joten sokeria ja hunajaa kannattaa lisätä jos tykkää makeammasta. Itse tykkäsin että vuohenjuuston suolaisuuskin tulee vielä esille. Päärynät menevät aika ruskeiksi paistettaessa. Tähän voisi kokeilla päärynäviipaleiden marinoimista sitruunamehulla ennen paistoa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Yaelian sanoo:

    Mielettömän nätti piirakka! Tuollaista pitääkin joskus kokeilla.Nauhaparsapiirakkaa samoin.Ja kuvat ihanat!

  • Jenni sanoo:

    Kiitos 🙂 Nauhaparsapiirakka oli veikeä. Niitä parsasuikaleita saa muuten olla päällä PALJON. Ne vähän kutistuvat ja nahistuvat paistettaessa.

    Minin synttäreille pitäisi varmaan taas kehittää suolainen ja / tai makea piirakka.

Jätä kommentti