Skip to main content

Jo perinteeksi muodostunut ruokabloggaajien piknik järjestettiin viime sunnuntaina auringon paistaessa täydeltä taivaalta. Monet samat vanhat naamat olivat menossa mukana tälläkin kertaa.  Uusiakin uskaltautui mukaan. Vispiläkauppiaat sulkeutuivat suosioon heti kättelyssä junailemalla Sunrise viinisponssin piknikille. Maukkaimman piknikiruuan tittelin nappasi Kannat Kattoon-blogin punajuurikeksit. Mielenkiintoisin piknikruoka tuli Lähi-idästä tai tarkemmin ottaen Ketunkeittiöstä.

Ohjaajasetä sanoi että jaksatte katsoa nettivideoita keskimäärin 40 sekuntia. Sinnitelkää edes sinne asti vaikkakin oma suosikkikohta on ihan loppu kun Mini istahtaa Nirson päälle mutustamaan Viva Ciabattan patonkia. Liemessä-Facebook ryhmäläiset saivat ennakkonäytöksen jo eilen. Nyt maailman ensi-illassa blogipiknikvideo, olkaa hyvä!

Liemessä-blogin ensimmäisen videopostauksen kunniaksi avaan kilpailun!  Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Adoben sponsoroima Premiere Elements 9 videoeditointiohjelma (arvo 100 €). Osallistut lähettämällä suosikkivideosi linkin (esim. You Tube) Liemessä-facebook ryhmään tai kommenttilaatikkoon. Kommenttilaatikkoon vastauksen jättäneiden tulee olla rekisteröitynyt. Anonyymit eivät luonnollisesti voi osallistua. Kilpailu sulkeutuu pe 24.6 klo 24. Arvonta suoritetaan su 26.6.2011 mennessä ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Perunasalaatti ruåttiksi eli ruotsalaisilla uusilla perunoilla.

Oma panokseni piknikille oli perunasalaatti, mansikka-vuohenjuustovartaat ja jäiden kanssa juotava Moët Ice Imperial skumppa. Tämä nimenomaan piknikille kehittämäni perunasalaatti kiteyttää mielestäni blogini ruokafilosofian; ruokaa hyvistä raaka-aineista, kevyttä mutta samaanaikaan ruokaisaa ja herkullista. Maku on kuitenkin tärkein!

Perunasalaatti

Uusia perunoita
Pinaattia
Isoja kapriksia
Varrasleipäkrutonkeja (varrasleipämurusia, valkosipulia ja oliiviöljyä pyöräytetään pannulla)

Kastike


Oliiviöljyä
Vaaleaa balsamicoa
hunajaa
suolaa
pippuria
vahvaa sinappia

Tämän kertaisten osallistujien takaa löytyvät nämä ruokablogit: Omenaminttu, Kannat Kattoon, Pastanjauhantaa, Hannan Soppa, Sorsanpaistaja, Viva Ciabatta!, Ketunkeittiö, Äijäruokaa, Pumpkin Jam, Ruokahommia, Kädenvääntöä ja Prinsessakeittiö

Nyt kun joku taas ihmettelee että miten tähän salaseuraan pääsee mukaan niin helposti. Ruokabloggaajana olet sydämellisesti tervetullut blogitapaamisiin. Seuraava tapahtuma järjestetään näillä näkymin lokakuussa. Voit laittaa vaikka minulle privaviestiä [email protected] niin lisään sinut postituslistalle. Toivottavasti tavataan pian! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

14 Kommenttia

 • Janette sanoo:

  Näyttää niin ihanalta, kumpa olisin saanut olla mukana! 🙂

  Tässäpä video http://www.youtube.com/watch?v=Q_nAAwlD3bk

 • Merituuli sanoo:

  olipas hyväntuulinen video. Nyt jälkikäteen hiukan harmittaa etten vääntynyt mukaan, mutta hyvää se teki hetken hiljaisuus yksinkin :).

 • Janna sanoo:

  Meinasin kommentoida jo ennen kun huomasin tuota kilpailua, mahtava video, ihana tunnelma, hyvä biisi! 🙂 Musta vilahtaa pätkällä anonyymisti ainoastaan skumppaa tavoitteleva käsi 😀

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BewknNW2b8Y

 • Jenni sanoo:

  Kiva että tunnelma välittyi. Viini näytti olevan aika isossa roolissa videon perusteella mutta kyllä siellä ruokaakin oli. Ainoa valitus on tullut siitä että video on liian pitkä. Mutta sen jo arvasinkin etukäteen 🙂

 • Essi M. sanoo:

  Oi miten kiva video!
  Eikä yhtään liian pitkä. 🙂 Kiva biisi ja tunnelma tosiaan välittyy.

  Ja kyllähän nuo lasiset pikniklasit näytti tosi hyviltä tuossa videolla. Asiaa voidaan vähän järjestellä, jos haluaa kaikille samanlaiset ensi kesän piknikille. Saa vinkata aiheesta mua tänne toimistolle ensi kerralla. 😉 Jos siis kiinnostaa!

  Kivaa ja lämmintä kesää!

  -Essi M.

 • Jenni sanoo:

  No oli siellä jo muutama kateellinen kun monella oli Riedelin lasit mukana. Myös ”isoäidin kahvikuppi” herätti kateutta. Otan sellaisenkin ensi kerralla mukaan. Mutta vinkkaan sulle varmasti kun taas kesä koittaa ensi vuonna!

  Aurinkoista kesää!

  Jenni

 • Nanna sanoo:

  kantsisko kuitenkin uudelleen harkita tuo arvontapäivä? ,D

 • Merituuli sanoo:

  Kun kerran yllytit niin täältä pesee: ei ehken ihan lemppari, mutta oma 😀 http://sillasipuli.blogspot.com/2011/06/kurkun-leikkaaminen-koristeeksi-video.html

  Pakko oli osallistua kun teidän arvonnoissa on ollut niin hyvä tsägä!

 • Jenni sanoo:

  Jos voitat taas niin sulle pitänee langettaa osallistumiskielto ettei muut ihan lannistu tai epäile vilpilstä.

  Nanna, kiitos! Sitä on joskus niin sokea oman tekstin suhteen. Nyt päivämäärä on korjattu. Arvonta suoritetaan siis tietenkin 26.6 (ei 26.5)…

 • Goldery sanoo:

  Olipas ihanan kesäinen video ja mahtavan rentouttava biisi siinä taustalla:-) Tuli taas ikävä vapun perinteisiä piknikkejä!

  Valitsin linkiks ensimmäisen, joka tuli mieleen. Tätä oon käyttäny apunani itämaisen kokkauksen ensiaskelillani. Selkeä, mahtavasti kuvattu ja erittäin opettavainen!

  http://www.youtube.com/watch?v=m88SbQKDISg

 • Jenni sanoo:

  Ihanan selkeä ruokavideo. Youtubesta löytyy kyllä vaikka mitä kokkausvideoita etenkin jos englanti sujuu.

  Kiitos tästä!

 • Chez Jasu sanoo:

  Onpa harmi etten päässyt mukaan! Kyllä tuota jaksoi yli 40 sekuntia katsoa. Alla hyvät videot kategoriassa ”ruoka” ja ”muuten vaan”

  http://www.youtube.com/watch?v=TENaaObgU-Y

  http://www.youtube.com/watch?v=4P785j15Tzk

 • suvi m sanoo:

  Tosi kiva video ja kauniisti toteutettu. 🙂

 • Jenni sanoo:

  Noh kiitos Suvi. Kivaa meillä ainakin oli 🙂 Tämä oli siis ensimmäinen video jonka olen blogiin kuvannut joten harjoittelun piikkiin vielä menee. Vasta leikatessa materiaalia näki mikä toimii ja mitä kuvaisi jatkossa erilailla. Tästä on hyvä jatkaa. Enköhän taas tässä jonkun videon väkerrä jos tulee hyvä aihe eteen.

Jätä kommentti