TÄYDELLINEN VÄLIPALA

Joka välissä on hyvä hetki syödä välipalaa. Kuulun ihmisiin joiden silmissä sumenee, ajatus puuroutuu ja kiukuttaa jos verensokeri laskee liian alas. Kolme, neljä tuntia on kriittinen aika jonka yli ei parane mennä. Olen kuitenkin oppinut elämään vajavaisuuteni kanssa ja muistankin jo syödä välipaloja. Etenkin lomamatkoilla reissun onnistumisen kannalta oleellisinta saattaakin hyvin olla mukana matkaava pähkinäpussi. Lähiaikoina olen valmistanut usein smoothien aterioiden välillä tai iltapalaksi.


Mustikkasmoothie (2 hlö)

4 dl Ehrmanns rasvatonta maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
1 ps pakastemustikoita
2 tl sokeria
1 banaani

Sulata marjat. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kaikki ainekset sekaisin. Maidon määrää voi vaihdella oman mieltymyksen mukaan riippuen kuinka löysäksi smoothien haluaa tehdä; syötäväksi vai juotavaksi.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. oliivia 04.09.2009

    smoothiet on herkkua, me juodaan nykyisin aamupala smoothien muodossa. Melko samaan tapaan kuin tää sun ohje, banaania, ehrmannia, maustamatonta jugurttia, marjoja ja vielä vähän kauraleseitä. Sur-rur ja lasiin. Nam. Ja variointimahdollisuuksia on loputtomiin…

    Vastaa
  2. Jenni 10.09.2009

    Mulla jäi raskauden jälkeen päälle kaurapuuron syöminen aamuisin. Smoothieta vedän usein iltapäivästä. Samoja marjoja voi sitten käyttää myös puuron seassa. Tykkään myös Valion Profeel Cottifruteista, niitä on helppo vetää kiireessä.

    Välipalapatukat taas ei oo mun juttu. Jotenkin tuntuu että niissä on niin paljon kaloreita eivätkä täytä kovinkaan hyvin. Poikkeustilanteeseen kuten matkustamiseen sopivat ok jos ateria uhkaa jäädä väliin.

    Jenni

    Vastaa
  3. Pange 13.09.2009

    we used this recipe to test our new food processor. it was delicious — kiitos!

    Vastaa
  4. Mirka 11.10.2009

    Jos romahteleva verenoskeri on ongelma, kuten minullakin oli, niin vähähiilihydraattinen ruokavalio on taivas ja pelastus. Enää ei toimintatarmo romahda vaikka ateriaväli olisi 8 h. Normiruoalla olisin tutiseva hyytelö.

    terv. Mirka

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *