SIIDERILETUT


Siiderilettu lähdössä Kaivariin.

Kotiäiti ei kehtaa juopotella julkisesti vaan piilottaa iloliemen kätevästi piknikruokaan. Vappupiknikille tein omalla reseptillä siiderilettuja mansikoilla, mansikkahillolla ja kermavaahdolla. Alkoholittoman version saat vaihtamalla siiderin vichyyn. Kuohujuoma tekee taikinasta kuohkean ja letuista huokosia.

Siideriletut (8–10 kpl)

2 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl Sparkly mansikkakuohuviinijuomaa (tai siideriä)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

Sekoita kaikki ainekset ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa ainakin puolituntia. Paista keskilämmöllä pannulla ja tarjoile heti.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. Tusla 02.05.2011

    Loistoidea, varsinkin kun lähipiirissä on maidotonta ruokavaliota noudattavia. Vissy ja kauramaito onkin jo alkaneet tylsistyttää.

    Vastaa
  2. Jenni 03.05.2011

    En ole suuren suuri siiderinlipittäjä joten olen ihmetellyt koska makea mansikkasiideri tulisi käytettyä. Idea tuli puolivahingossa kun unohdin ostaa vichyä lettuja varten. Vichyn sijastai voisi myös laittaa mansikkalimonaadia.

    Kauramaitoa en ole käyttänyt. Voiko sitä käyttää missä tahansa ruuanlaitossa tavallisen maidon sijasta?

    Jenni

    Vastaa
  3. Riikka 03.05.2011

    Kuulostaapas kerrassaan hyvältä! Ja ihana kuva!

    Vastaa
  4. Terhi 04.05.2011

    Tosi hyvä idea korvata vichy siiderillä! Teen aina muurikkaletut vichyyn mutta nyt taidankin kokeilla tuota mansikkasiideriä mökillä :).

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *