Tällä viikolla testataan Aqvian hiilihapotuslaitetta. Siinä se nyt möllöttää meidän keittiössä. Komeahan se on. Nyt pitäisi enää keksiä mitä ihmettä sillä teen. Mukana tuli makutiivisteitä, mutta mieluummin teen alusta asti juomasekoitukset. Ainakin kotitekoisen Ginger Alen tuolla väsäisi varmaan kätevästi. Ideat on kuitenkin toistaiseksi vähissä joten autatko minut tästä liemestä? Testaan parhaan idean blogissa joten keksi joku hyvä 🙂
Ehdota siis makuyhdistelmää tai juomareseptiä jota kokeilisit hiilihapotetun veden kanssa. Kaikkien jeesanneiden kesken arvotaan yksi Aqvia hiilihapotuslaite (arvo n. 135 €). Värivaihtoehdot ovat musta, kerma, lime tai oranssi. Osallistua voi kommentoimalla blogissa tai Liemessä Facebookryhmässä. Osallistumisaikaa on perjantaihin 26.8 klo 24 asti. Osallistumisen jälkeen voit käydä fiilistelemässä laitetta täällä.
Pulppuaako ideoita? 😉 Onnea matkaan!
Kirsikka-basilikalimppari
0,5 l kirsikoita kivet poistettuna
1 dl ruokosokeria
puolikas puntti basilikaa hienonnettuna
hiilihapotettua vettä
Survo kirsikat kattilaan ja keitä niitä puolisen tuntia. Tarvittaessa voit lisätä hiukan vettä. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Varo polttamasta pohjaan. Anna seoksen jäähtyä ja sekoita mukaan basilika. Soseuta blenderillä tai sauvasekoittimella. Laita jääkaappiin yön yli. Purista seos siivilän läpi. Lisää makusiirappiin makusi mukaan hiilihapotettua vettä. Nauti.
Yksi yksinkertaisimmista ja parhaimmista kupliva drinkeistä on mustikkamehu+vissy+mieleisesi väkevä, esim vodka. Alkoholittomaan versioon jätetään vain alkoholipois ja varmasti on parempaa kuin limsa! Orvokkijääpalat tms koristeet tekevät sinisestä juomasta vielä juhlavan.
Mä lähtisin tekemään jotain sitrushedelmistä; esim tuorepuristettua veriappelsiinin mehua, makean appelsiinin mehua ja niitä kuplittamaan sitten hiilihapotettua vettä.
Hiilihapotettu vesi toiminee myös hauskan jääteen pohjana eli mukaan miksattaisiin tosi vahvaa, jäähdytettyä suosikki teetä hiilihapotetun veden kanssa.Mukaan sitruunamehua ja tee kannattaa makeuttaa sen ollessa vielä lämmintä.
Maailman paras virvoitusjuoma tehdään itsekeitetystä herukkamehutiivisteestä (makeutta oman maun mukaan) ja inkivääristä, joiden päälle kaadetaan kylmää hiilihapotettua vettä.
Ihan uutta minulle, varmaan alkuun kokeilisin sitrushedelmästä ja ananaksesta.
Kannattaa kokeilla siten, että laittaa kuohuviinilasiin puolet mieluista (marja)viiniä ja täyttää lasin kuplavedellä. Samalla idealla alkoholittoman juhlavan juoman saa käyttämällä viinin tilalla (omatekoista) mehua tai nektaria.
Ja jos taas isompaa boolia tarttee, niin ohjehan on tuttu
– 0,7 l kirkasta
– 1,5 l mieluista mehua (esim. karpalo, hedelmämehu tai hedelmä-marjamehu)
– 1,5 l kuplavettä
– 1,0 l sitruunalimonadia (tai sokerisiirapilla maustettua kuplavettä + 2 sitruunan mehut)
Ja kuplaveteen tai tuolla siideritiivisteellä tehtyyn kuplaveteen voi tehdä lättytaikinan, saa mukavan rapeita!
Puolukkamehu + vesi, aivan ihanan raikasta!
Näin syksyllä mehumaija porisee ihan kiitettävästi tuossa, joten kellarista löytyy sitten tarpeeksi makuaineita. Mehu sellaisenaan ei kovin houkuttelevaa juomaa ole, vaan vaatisi kuplintaa. Joten itse tekisin vaihdellen punaherukkaa, karviaista, omenaa, viherherukkaa, puolukkaa ja sitten vielä näitä sekoitellen. Eli lasiin mehua pohjalle ja päälle hiilihapotettua vettä, niin aina olisi raikasta juomista, ja mehuja vaihdellen ei makuihin voisi kyllästyä
Lemppareitani ovat yksinkertaiset juomasekoitukset: tuoreet mansikat, mustikat ja vadelmat ovat hiilihapotetun veden parhaita kavereita. Uusia kokeiluja voisivat olla esimerkiksi tyrnit ja lakat. Niitä vaan ei omilta marjamailtani saa. Toisaalta myös ruotsalainen tapa maustaa kaikki fläderillä eli seljalla voisi olla kiinnostava kokeilu.
Kyllä se klassinen ginger ale -tyyppinen juoma olisi eli inkivääriä ja sokeria. Ehkä vähän limettä raikastamaan.
Paras juoma krapulasssa, flunssassa ja muutenkin: Raastetaan iso pala inkivääriä kulhoon ja lorotetaan hunajaa päälle. Kaadetaan tähän vielä kiehuvaa vettä reilusti ja annetaan jäähtyä. Vahvempaa tulee, kun antaa vielä seistä jääkaapissa muutaman tunnin tai miksei yönkin yli. Lopuksi siivilöidään inkivääri pois ja puristetaan sekaan yhden sitruunan mehut. Tarjoillessa lisätään yksi osa tätä ”mehua” ja kaksi osaa hiilihapotettua vettä.
Seljaa kokeilisin myös! Maistoin siitä tehtyä limonadia muutama kuukausi sitten ja se oli _ihanaa_.
Suosittelen mustaherukanlehtijuomaa, on erityisen tyylikäs juoma etenkin kuplivana!
Ohje mm. blogissani.
Itse olen mustikoita käyttänyt ja hieman sokeria. On muuten vallan hyvää ja terveellistä!
Päärynät, omenat, kirsikat, nämä omia lemppareita käytän mehulinkoa ja saapi maukkaan juoman siihen sekaan sitten hiilihappovettä.
raikas sen ois oltava, eli limeä tai sitruunaa nyt ainakin. mut sit joku makea maku mukaan hmm.. ehkä vadelma? raikkaan tekisi varmaan myös raparperi. 🙂
puu
Ihana mustikkaherkku menis näin:
3dl mustikoita
2 palloa vaniljajäätelöä
2tl vaniljauutetta
8 jääpalaa
1L hiilihapotettua vettä
Paa mustikat, jäätelö, vanilja, jääpalat ja puoli litraa hiilihapotettua vettä blenderiin ja huristele sekasin. Lisää loppu vesi ja nautiskele!
Karpaloinen juoma on ihanan raikasta. Sokeroitua itsetehtyä karpalomehua ja kuplivaa hiilihapotettua vettä. Nam!
Päivi Maarit
Itse lähtisin inkiväärilinjalle, tekemään siis jotain ginger alen tyylistä juomaa. Muuten, SodaStreamin gingerale-juomatiiviste on ihan hyvää jos ei ole aikaa itse keitellä tiivistettä. Juhlapäivänä sekään voi laittaa vodkaa 🙂
Sommersbyn päärynäsiideriä, hiilihapotettua vettä, lime lohkoja ja Laitilan lime-limpparia!
Sommersbyn päärynäsiideriä, hiilihapotettua vettä, lime lohkoja ja Laitilan lime-limpparia!
Edellisestä jäi nimi pois!
-Elina
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
jäisiä karpaloita, omppumehuu ja kuplivaa
Mulla on niin perinteinen ja helppo resepti mutta tää on hyvä, raikas (kesä)juoma…
Otetaan ½ litran tuoppi, lisätään 4cl valkkaria, 2 cl vodkaa ja lasi täytetään loppuun jäillä sekä sitruunamaustetulla hiilihapotetulla vedellä..
Sopii myös booliks, mutta kannattaa lisätä jotain väriä tai marjoja. On muuten ilman niitä isossa astiassa tylsännäköistä 😀
apteekin salmiakkia sekaan ja vähän sokeria kyytipojaksi ja jääkaappii odottaman
sitruunahapolla valmistettua puolukkamehua ja hiilihapotettua vettä. aikuiset saa lirauttaa joukkoon halutessaan tilkan vodkaa.
Hedelmäinen juoma:
2 dl päärynätäysmehua
2 dl omenatäysmehua
2 dl kivennäisvettä
0,5 dl tuoretta minttua
– drella
([email protected])
Kokeilisin hiilihapotuslaitetta kotimehujen kanssa.
Emppu
punainen greippi ja kurkku voisi olla kiva yhdistelmä.
tosin lempparivesi syntyy
pieni pala inkivääriä
minttua tuore
tuore kurkkua
lime tai sitruuna mehu
annetaan maustua yön yli, siivilöidään ja siihen sitten hapotus
Olisipa vielä itsellä laite jolla tehdä se ( nyt lisään kaupan kiv. vettä )
-Arja-
kraanavesi hiilihapotettuna ja jääkaapissa kylmenneenä on hyvää sellaisenaan. toisinaan voi sekaan laittaa pari tippaa sitruunamehua tai jotakin mehutiivistettä esim. fun light -sarjasta löytyy montaa makua.
-heidi-
Tyrnimarjamehua ja hapotettua vettä. En ole vielä keksinyt mikä kävisi tuohon lisäksi, jos ei niin pidä tyrnin mausta. Mutta tämä on terveellistä ja hyvää! 🙂
saskatoon-kirsikkamehu ja kuplavesi vois olla vinkee yhdistelmä 🙂
No huh huh! Tänne on tullut ihan mielettömän paljon mielenkiintoisia ehdotuksia. Piti ihan keittää iso kupillinen kahvia ja lukea näitä ajatuksellä läpi. Seljankukkia, kirsikoita, jäätelöä, inkivääriä ja mitä kaikkea olettekaan keksineet. Mahtavaa 🙂
Voittaja selviää arvonnalla mutta poimin ehdotusten joukosta muutaman reseptin testattavaksi kilpailun loputtua.
Jenni
Sitruunamehua ja hiilihappovettä.
Hanne
Ei ole koskaan tullut kokeiltua. Raparperi-puolukka-inkivääri hiilihapotettuna 🙂
-Riikka-
100% tyrinmehua, ruokosokeria ja hiilihappovettä, niin hyvää ja terveellistä!
Minna
Karpalomehua ja kuplavettä.
-Suvi-
Omatekemää mustaherukkamehua ja kuplavettä…
Kokeilisin itse tehdyisrä syksyn marjamehuista punaherukkaa, puolukkaa ja tyrnimarjaa.
Mustaherukasta ja karpaloista tekisin limua,
Oulutar
Kyllä kovin on valkoinen portviini ja porevesi suhteessa 50/50.
2 osaa omenamehua
1 osa kuplavettä
tuoretta minttua
jäitä
Tuuli
Itse olen mustikan ystävä ja tekisin siitä, varsinkin kun näitä kotimaisia superfoodeja saa nyt kaupoista.
Sekaan voisi laittaa vaikka yhden vanilijatangon sisuksen tuomaan makua. Nam!
Toinen lempparini on kirpeät kotimaiset omenat, joukkoon voisi laittaa vaikka eksoottisempaa granaattiomenaa ja sen grenadiinistä tulisi upea väri ja muutamia siemeniä voisi jättää lasiin koristeeksikin:) en ole itse kokeillut, mutta voisi toimia.
Henna
Tämä on ihan mun ykkössuosikki:
6 appelsiinia
1 sitruuna
600g sokeria
1 rkl sitruunahappoa
6 dl vettä
Pese ja harjaa appelsiinit ja sitruuna. Kuori appelsiinit ja raasta sitruunan uloin kerros.
Kuorisuikaleet, raaste sekä sokeri ja sitruunahappo sekoitetaan keskenään.
Vesi kiehautetaan ja kaadetaan seoksen joukkoon, jonka jälkeen ”litkun” annetaan vetäytyä. Sekoita välillä.
Puserra appelsiinit ja sitruuna ja lisää mehu muitten aineitten joukkoon.
Siivilöi mehu.
Tarjoa kuplavedellä jatkettuna! 🙂
Nautinnollisin terveisin. Katri.N
Omat kaksi suosikkia on ehdottomasti:
Home made limonadi
Itse tehty mehu (raparperi, herukka tms.)
Kuplavesi
Sekoitussuhde 1/7 toimii itselläni, eikä mielestäni kaipaa edes sokeria. Nämä tietysti kuitenkin oman maun mukaan. Ihanaa ja yksinkertaista varsinkin helteellä.
Mansikka margarita
Pakastemansikoita
Vodkaa tai kossua
Kuplavesi maulla (oma suosikki päärynä tai lime)
Limeä puristettuna
Jääpaloja
Pakastemansikat saa hyvin soseeksi, kun niitä vähän sulattaa mikrossa. Pamix tai plenderi toimii hyvin. Alkoholia varovasti, koska mansikat peittää maun todella hyvin. Kuplavesi tuo kivaa raikkautta ja ohentaa juoman.
Itse olen tehnyt tämän aika juoksevaksi ja tarjoillut boolimaljasta. Puristetut limen palat voi laittaa boolin sekaan tuomaan väriä.
Jäitä sekaan ja avot 🙂
Suski
Lisäämällä appelsiinituoremehuun saman verran kuplavettä saa hyvää janojuomaa.
-eikka-
Hiilihapotetut ”pirtelöt” on niiiin nannaa ja ihanaisen kevyttä. Kaksi vinksahtanutta ohjetta menee näin.
Mustikkamaito-turkinpippuri jude:
Keitä kourallisesta turkinpippureita ja tilkasta vettä makusiirappi.
Surauta kourallinen mustikoita, tilkka maitoa, sekä loraus turkinpippurisiirappia tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sileäksi. Makeuta tarvittaessa sokerilla. Siivilöi, hapota.
Banaani-rosmariinilassi jude
Aja banaani, lusikallinen/pari maustamatonta yogurttia, tilkka maitoa, sekä hienonnettua tuoretta rosmariinia sileäksi. Voit makeuttaa muscavado sokerilla tai hunajalla. Siivilöi ja hapota.
Kossuvissy!
Ginger ale on kans mainio, saa halutessaan huomattavasti vähäsokerisempaa kuin kaupan tuotteista, ja mummon mustaherukkamehutiivisteestä tulee myöskin mainio juoma.
Soodavettä voi käyttää myös sorbetin teossa, auttaa pikkasen rakenteen kanssa ja tuo happamuutta.
Kellaristä löytyy runsaasti omenahilloa, kokeilin sitä kuplaveteen ja lisäsin tuoreita mustikoita, tuli ihan maukas juoma.
helikaa
Hei kuplivaa ihanaa juomaa ja mansikoita, vau muistuu kesä mieleen talvellakin-määkin thon tollasen..
Ihana kupliva raikas limebooli
Kuplavesi
Sprite
Lime-limonadi
Vodka
Jääpaloja (hauskan muotoisia, esim. sydämiä)
Koristellaan lime- ja sitruunaviipaleilla.
Tämä on kesäinen ja raikas booli. Tarjosimme tätä häissämme tänä kesänä ja laitan sen tänne teidänkin iloksenne:-)
Jensku
Jäiset marjat tai hedelmät ”hileeksi” sauvasekoittimella! Raikasta ja nam:)
Kävin poimimassa tänään tyrnejä, niitä voisi kivasti käyttää mehuna ja siihen raikasta hiilihappovettä.
[email protected]
Pakaste vadelmia, mansikoita ripaus hunajaa. Nämä tehosekottimeen ja siihen päälle raikasta kivennäisvettä 🙂
seisvain(at)luukku.com
Arvoisa raati on suorittanut arvonnan kahden todistajan läsnäollessa 😉 ja voittaja on selvinnyt: Onnea Arja (nimimerkki Arjuska)! Otatko yhteyttä [email protected] niin varmistetaan että saadaan upouusi hiilihapotuslaite kotiovellesi 🙂
Kiitos muillekin osallistuneille! Niin moni oli nähnyt paljon vaivaa. Nämä reseptit jäävät blogiin elämään ja niistä on vielä iloa pitkäksi aikaa! Bloggaan viikon alussa minua erityisesti säväyttäneen reseptin 🙂
Jenni