BAILEYS MUTAKAKKU

YHTEISTYÖSSÄ BAILEYS

Kuukausi sitten herättelin baileysnystyröitänne Baileys tiramisulla. Tykästyin itsekin ideaan hyvistä luottojälkiruuista, joten jatketaan klassikkoputkessa. Suklaisen kostea mutakakku kermavaahtonokareella tai vaniljajäätelöllä on yksi parhaista kakuista mitä tiedän. Korvasin osan voista Baileys liköörillä, eikä tarvita kondiittorin tutkintoa tietääkseen että hyvinhän siinä käy. Baileys mutakakun pyöräyttää nopeasti illalliselle, juhliin, joulupöytään, hemmotteluun, viikonloppuun…Tähän voisi jatkaa loputonta listaa mihin kaikkiin tilaisuuksiin Baileys mutakakku sopii.

Baileys mutakakku

1,5 dl sokeria
1 dl Baileys likööriä
100 g voita
200 g taloussuklaata
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja

voita ja jauhoja vuoan jauhottamiseen

Sulata suklaa kattilassa ja voi mikrossa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Jos käytät leivinjauhoja, sekoita vehnäjauho ja leivinjauho. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita taikinaksi. Jauhota irtopohjainen kakkuvuoka sivelemällä reunoille voita ja jauhota vehnäjauhoilla. Vuoraa vuuan pohja leivinpaperilla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 20 minuuttia. Oman kakun paistoaika lipsahti lähemmäs 25 minuuttia. Kakku oli kostea, mutta omaan makuun olisi saanut olla valuvampikin, eli hieman lyhyempää paistoaikaa peliin.

Huippuklassikko haussa!

Baileys on inspiroinut minua tarttumaan klassikoihin uudella kulmalla. Reseptipajani tehtailee tänä syksynä vielä kaksi Baileys reseptiä. Pohdinkin nyt mitkä vielä ovat ultimate klassikkojälkiruokia. Saa jeesata, eli kommenttilootaan saa ehdottaa huutoäänestyksenä omaa jälkkärisuosikkia, jossa on klassikon aineksia. Panna cotta huudettiin viime Baileys postauksen keskusteluissa, tuleeko muita? Jos suosikkisi vaikka päätyisi vielä lautaselleni ja blogiin 🙂

Baileys-fanien kannattaa rynnätä nspiroivaan Baileys Facebook-ryhmään, niin tulevat klassikkoreseptit eivät meni ohi suun!

Yhteistyössä Blogirinki ja Baileys

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

23 kommenttia

  1. Anonyymi 29.10.2014

    Toimisiko Creme Bruleessa? 😀 🙂

    Vastaa
  2. Johanna 29.10.2014

    Oih, voih tuo ei voi olla kuin täydellistä!

    Vastaa
  3. Tiramisu, itse tehty jäätelö ja köyhät ritarit tulivat heti mieleen jälkkäreitä miettiessäni. 😛

    Vastaa
  4. Hanna Voutilainen 29.10.2014

    Tää ei voi kuin hipoa täydellisyyttä – jo itse mutakakku on kakkujen aatelia ja sopii kaikkialle, siihen kun lorauttaa vielä tipan Baileysta (mun lemppari <3) niin ei voi tulla kuin täydellisyyttä!

    hanna
    http://www.hannamariav.com

    Vastaa
  5. Milla 29.10.2014

    Miten olisi Baileysista kastike jätskille? Tai joku jouluinen kuivakakku?

    Vastaa
  6. Jael 29.10.2014

    Baileys juostokakku!

    Vastaa
  7. Jenni 29.10.2014

    Joo-o, joo-o, hyvä ehdotus! 🙂

    Vastaa
  8. Jenni 29.10.2014

    *nuolee sormia* 😉

    Vastaa
  9. Jenni 29.10.2014

    Tiramisu mullakin tuli ekana ja heti mieleen, ja sen teinkin viimeksi
    http://liemessa.blogspot.fi/2014/10/baileys-tiramisu.html

    Baileys jäätelö? Oijoi… Köyhät ritarit..mmm

    Vastaa
  10. Jenni 29.10.2014

    Toivottavasti kokeilet Hanna joskus 🙂

    Vastaa
  11. Jenni 29.10.2014

    Hyviä ideoita. Kuivakakku on klassikko 🙂 Joulun alle haluisinkin keksiä jotain erityistä!

    Vastaa
  12. Jenni 29.10.2014

    Baileys juustokakku – näen sen jo! Nonni. Nyt näitä vain muhittelemaan, kiitos ehdotuksista 🙂

    Vastaa
  13. Ooh, miten ihanalta näyttää! 🙂 Tätä on pakko kokeilla viikonloppuna.

    Vastaa
  14. Merja 31.10.2014

    Oivoi, meidän Baileys loppui! Toin sen reissulta 18-vuotiaalle, joka ankarasti säännöstellen sen nautti pois! Seuraavan kerran sitten!

    Vastaa
  15. Anonyymi 07.11.2014

    Toimii. Oon kokeillu laittaa pähkinä Baileytä ja tuli ihana jälkimaku.

    Vastaa
  16. Anonyymi 10.11.2014

    Itse teen melkein aina suklaa-Bailey's tuorejuustokakkua 😀

    Vastaa
  17. Anonyymi 13.11.2014

    Löysin blogisi vasta tänään ja hyvältä näyttää! 🙂 Kaapista löytyykin yksi avaamaton Bailays.. Pakko testata lähipäivinä tätä reseptiä, niin herkullisen näköistä!

    Vastaa
  18. Anonyymi 22.11.2014

    Minkä kokoinen kakkuvuoka pitää olla? Ajattelin vain ku minul on vaa semmonen ihan pieni vuoka että mahtuukohan se siihen 😀 😀

    Vastaa
  19. Jenni 23.11.2014

    Ilmeisesti maistui 🙂

    Vastaa
  20. Jenni 23.11.2014

    Niin siinä tuppaa käymään.. Ensi kerralla ota oma 😀

    Vastaa
  21. Jenni 23.11.2014

    Toivottavasti maistuu!

    Vastaa
  22. Jenni 23.11.2014

    Olen nyt reissussa, joten en pääse tarkistamaan, mutta oma vuokani taitaa olla sen 24 cm halkasijaltaan. Voisitko tehdä puolikkaan taikinan tai kahteen eri vuokaan.

    Vastaa
  23. Tiia S 31.12.2014

    Heippa! Aion tätä tehdä vielä tänään, mutta semmonen kysymys, että miksei voita ja suklaata voi sulattaa yhtäaikaa samassa kattilassa? Joissakin resepteissä kun kuitenkin niin tehdään…

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *