HATSAPURI

YHTEISTYÖSSÄ CROWMOOR JA ASENNEMEDIA

Rentoudun ruoan parissa. Arkipaniikit ovat asia erikseen, mutta ruoanlaitto ajan kanssa on mielestäni parasta laatuaikaa. Nautin kun voin suunnitella arjesta poikkevia reseptejä ja makustella uusia makumaailmoja – muutakin kuin makaronilaatikko viiskytkolmepistenolla. Viimeisimpänä vietin laatuaikaa georgialaisen keittiön ja siiderin parissa. Kuulin oikeastaan ensimmäisen kerran georgialaisesta keittiöstä vasta nyt Ville Haapasalon avattua Purpur-ravintolan. Yksi tunnetuimmista georgilaisista ruokalajeista on hatsapuri eli juustoleipä. Leipätaikinan leivoin siideriin ja vehnäjauhoja taitoin ohrajauhoilla. Hatsapuri täytetään vahvan makuisella juustolla, fetalla ja päälle rikotaan kananmuna. Ruokaisan hatsapurin voi syödä sellaisenaan pizzan tapaan, brunssipöydässä tai vaikka kurpitsakeiton kanssa palanpainikkeeksi.




Uutuussiideri Crowmoor Hazy & Sour on omaan ja aikuiseen makuun: kuiva, runsaan omenainen ja osa käytetystä omenamehusta on suodattamatonta, mistä johtuen siiderin värikin on samea. Täydellinen ruokajuoma vaikka tälle rustiikkiselle hatsapurille! Lorautin samaista siideriä myös taikinapohjaan syventämään makua.

Hatsapuri

2 kpl

taikina
2 dl Crowmoor Hazy & Sour omenasiideriä
1 tl sokeria
11g kuivahiivaa
2rkl oliiviöljyä
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ohrajauhoja

täyte
100g fetajuustoa
200 g vahvaa juustoa raasteena esim. Cheddar
2 rkl kermaa
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen muskottipähkinää

2 kananmunaa

tarjoiluun 
lehtipersiljaa

Lämmitä siideri kädenlämpöiseksi. Sekoita siiderin joukkoon hiiva ja sokeri. Sekoita ja anna olla muutama minuutti. Lisää joukkoon oliviöljy ja jauhot. Vaivaa taikina käsin tai monitoimikoneella. Anna taikinan kohota liinan alla 30 minuuttia.

Jaa taikina kahtia ja kaulitse jauhojen avulla suorakulmioiksi. Rullaa reunat molemmin puolin ja sulje päistä.

Valmista täyte sekoittamalla raastettu juusto, murustettu feta, kerma, oliiviöljy ja muskottipähkinä. Levitä täyte leipien päälle. Paista 230 asteessa noin 15 minuuttia. Tee lusikalla keskelle tilaa ja riko hatsapurien päälle kananmuna ja jatka paistamista 5 minuuttia.

Crowmoor Instagramissa @crowmoorcider – Laatusiiderien ystäville!

Yhteistyössä Crowmoor ja Asennemedia

Liemessä-blogi noudattaa Valviran ohjeistusta alkoholimainonnasta, ja alkoholia koskeva kommentointi poistetaan. Muuten sana on vapaa ja ilahdun jokaisesta kommentista! 🙂

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

35 kommenttia

  1. Olen tuosta herkusta kuullut, mutten koskaan itse testaillut, ihan superherkullisen näköistä, NAM! Haapasalon ravintolan ohi yksi päivä kävelin, se näytti tosi kutsuvalta, pakko kai varata pöytä ja käydä testaamassa tyypin pelmenit ja hatsapurit : )

    Vastaa
  2. Jenni 03.11.2016

    Kiitos 🙂 En ole vielä kuullut oikeastaan mitään Purpur ravintolasta suuntaan tai toiseen, joten pitää itse käydä toteamassa! 🙂

    Vastaa
  3. Hatsapuri on NIIIIN NIIIIN NIIIIN hyvää! syötiin niitä Pietarissa viime vuonna navat paukkuen ja toisen kerran viime keväänä Punavuoren georgialaisessa. Täytyy kyllä tuo Pur Pur:kin päästä testaamaan 🙂

    Vastaa
  4. Herkkuhovi 04.11.2016

    Kuulostaa että näyttää hyvältä. Isänpäivä vois olla hyvä päivä tehdä tätä. 🙂

    Vastaa
  5. Ninni 07.11.2016

    Itse en ole vielä lainkaa Georgialaiseen keittiöön tutustunut, mutta nämä Hatsapurit tuntuvat olevat kovassa nosteessa. Näyttää kyllä houkuttelevalle ja hekullisen kuuloinen tuo reseptikin on.

    Vastaa
  6. Jael 07.11.2016

    Täällä on paljon georgialaisia ravintoloita,joten tuollaisiin törmää useinkin,tosin usein niissä on lihaa,joten jätän väliin.Tänään viimeksi kävelin ihanalta näyttävän georgialaisen ravintolan ohitse,ja ruokalistasta varmaan saa inspiksiä;D
    http://www.2eat.co.il/eng/racha/menu.aspx?pid=15259

    Vastaa
  7. Hitsin hitsi, kun näyttää hyvältä. Tikrukin tykkäis taatusti 🙂

    Vastaa
  8. Jenni 09.11.2016

    Hetkinen, mikäs tuo Punavuoren georgialainen on? En ole kuullutkaan. Hatsapuri on kyllä just sellaista napa-paukkuu-mättöä 😀

    Vastaa
  9. Jenni 09.11.2016

    Isänpäivä olisi täydellinen päivä tehdä tätä, vaikka aamupalaksi tai brunssille 🙂

    Vastaa
  10. Jenni 09.11.2016

    Kaikki muut georgialaiset ruokalajit näyttivät omaankin silmään vielä täysin tuntemattomilta, eli työsarkaa riittää 😉

    Vastaa
  11. Jenni 09.11.2016

    Ooh, menu kuulosti kyllä hyvältä ja ihan mahtava tuo paikan sisustus! Aika lihapainoitteista näyttää olevan pääruokien osalta, mutta kyllä siellä jotain kasvisvaihtoehtojakin oli.

    Vastaa
  12. Jenni 09.11.2016

    Taatusti! 😀

    Vastaa
  13. Hatsapuri ei uppoa, koska juusto. Mutta georgialainen keittiö senkin edestä <3

    Vastaa
  14. Jenni 10.11.2016

    Jael osasi kertoa että hän törmää tämän tästä hatsapureihin jotka on täytetty lihalla. Joten voisi ajatella että näihin voisi loihtia vaikka minkälaiset täytteet omien mieltymysten mukaan. Mäkin tykkään georgialaisesta keittiöstä ainakin tämän ensivaikutelman perusteella 🙂

    Vastaa
  15. Näyttää kyllä taas niiin hyvältä! Juustonrakastajana en voisi kyllä vastustaa tätä.. Tuoko siideri taikinaan jotain lisää, vai onko tämä sallittu kysymys? 😀

    Vastaa
  16. Oho mulla on menneet Purpur-uutiset ihan ohi! Mukavaa että tulee lisää erilaisten keittöiden edustajia Helsinkiin. Ja kaunis leipä! 🙂

    Vastaa
  17. En saa tätä hatsapuria mun mielestä. Näyttää niin upealta! Koska mennään Purpuriin hei?!

    Vastaa
  18. Merituuli 12.11.2016

    Mä olen syönyt sellaisen rasvaisen tihkuvaa hatsapuria joskus Moskovassa, mutta se ei ollut tällainen piirakkamainen vaan lättänä leipä johon oli leivottu sisään juustoja. Hatsapureja lie siis monenlaisia. Tämä sinunkin näyttää kyllä maistuvalta.

    Vastaa
  19. Mari 12.11.2016

    Maistuis!

    Vastaa
  20. Aila 12.11.2016

    Tää on niin kiva ohje! Ja ihanat kuvat! Oot niin nätti! (latteasti sanottu…)

    Vastaa
  21. Kermaruusu 12.11.2016

    Georgialainen keittiö on ihan uutta minulle. Tämän hatsapurin voisi kyllä joskus laittaa kokeiluu.

    Vastaa
  22. Veera R. 12.11.2016

    Ooh, näyttää tosi hienolta. En usko syöneeni koskaan mitään georgialaista. Ehkä korjaan asian Purpurissa sun kanssa pian. 😉

    Vastaa
  23. Pullahiiri/Taru 12.11.2016

    Ihanaa herkkua ja kauniit kuvat!

    Vastaa
  24. Annaleena 13.11.2016

    Näyttääpä kyllä herkulliselta tämä hatsapuri!

    Vastaa
  25. Jenni 16.11.2016

    Ei oo sallittu – ei puhuta siitä 😉 Mutta kannattaa kokeilla reseptiä mitä tykkäät tai tehdä oma versio 🙂

    Mutta juusto, juustosta voi puhua loputtomiin myös! Ja syödä…

    Vastaa
  26. Jenni 16.11.2016

    No nyt se purpur sai tosi huonot arvostelut jossain, mutta pitää käydä varmaan itse testaamassa!

    Vastaa
  27. Jenni 16.11.2016

    Mennään hei! Pitää katsoa päivä. Ehkä perhelounas joku viikonloppu? Vai ei? 😀

    Vastaa
  28. Jenni 16.11.2016

    Googlettamalla näkyi aika erilaisia tekeleitä. Niitä syödään varmaan sen verran laajalla alueella että vaihtelua ja versioita löytyy. Mulla ei ole vielä kokemusta muista kuin tästä omasta 🙂

    Vastaa
  29. Jenni 16.11.2016

    Se on aina kiva kun maistuu! 🙂

    Vastaa
  30. Jenni 16.11.2016

    Kiitos – kiitos – kiitos – Aila 🙂 Yksinkertainen resepti, mutta hei, yksinkertaisuus kunniaan!

    Vastaa
  31. Jenni 16.11.2016

    Tästä voi ainakin aloittaa, onhan niillä varmasti vaikka ja mitä muutakin testailun arvoista!

    Vastaa
  32. Jenni 16.11.2016

    Hannakin ehdotti jo purpur-treffejä. Pitää kyllä päästä nyt testaamaan se jollain kokoonpanolla!

    Vastaa
  33. Jenni 16.11.2016

    Kiitos Taru!

    Vastaa
  34. Jenni 16.11.2016

    Ymmärrän kyllä sen houkutuksen etenkin tuolla juustomäärällä 🙂 Olihan se herkkua!

    Vastaa
  35. Hanna 16.11.2016

    Toimiskohan. No totta helkutissa. Challenge… accepted?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *