Skip to main content

Kurpitsajuustokakku I Pumpkin cheesecake I Kurpitsa I Juustokakku I Halloween I Leivonta I Kakku I Piirakka I Pipari I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Food photography I Food styling

Kurpitsajuustokakku johon on ympätty niin syksyn tunnelmointi, halloweenkurpitsa kuin joulun odotuskin piparipohjan muodossa. Syksyn mieltä lämmittävin tapahtuma oli Viimeistä murua myöten-Saaran muutto meidän lähistölle. Täältä lähiöstä katsottuna yhdeksän minuuttia fillarillahan on lähes naapurissa! Niimpä ensimmäisen tilaisuuden tullen istuimme alas teekupposelle muuttolaatikoiden ja maaliämpäreiden keskelle. Saaran kanssa tuntui, että juttu jatkui taas siitä mihin se viimeksi jäi. Eli taas hirveellä kiireellä kuvaamaan ruokia ennen kuin luonnonvalo loppuu 😀

Kurpitsajuustokakku I Pumpkin cheesecake I Kurpitsa I Juustokakku I Halloween I Leivonta I Kakku I Piirakka I Pipari I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Food photography I Food styling

Viaton teehetki muuttui meidän kahden ollessa kyseessä pienimuotoiseksi kurpitsaorgiaksi. Toin mukanani suussasulavaa juustokakkua, joka muistuttaa maultaan perinteistä amerikkalaista kurpitsapiirakkaa, mutta piparipohja tuo kivaa mausteisuutta ja jopa jouluisuutta. Leivoin juustokakun suorakulmaiseen vuokaan, jolloin siitä voi leikata sopivan kokoisia suupaloja isommallekin porukalle napsittavaksi. Saara pyöräytti pöytään lähi-idän mausteisen galeten ja kurpitsaleivän – ehkä parasta maistamaani leipää ikinä. Toivottavasti nämä reseptit löytyvät Saaran blogista pian!

Psst! Meidän voi bongata näytöslavalta Brunssikirja kainalossa Viini & Ruoka-messuilta sunnuntaina 28.10 klo 11:30! Tule maistamaan meitin herkkuja ja moikkaamaan 🙂

Kurpitsajuustokakku I Pumpkin cheesecake I Kurpitsa I Juustokakku I Halloween I Leivonta I Kakku I Piirakka I Pipari I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Food photography I Food styling

Kurpitsajuustokakku

Piparipohja:
200 g piparimurua
100 g voita

Kurpitsatäyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokosokeria
3 kananmunaa
4 dl kurpitsasosetta (valmis tai itsetehty)
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1/2 tl kardemummaa

Murusta pipari hienoksi kätevästi tehosekoittimella jauhamalla.
Tai epäkätevästi kuten minä. Laita piparit muovipussiin. Hakkaa ja kaulitse piparit kaulimella muussiksi.
Sekoita piparimurun joukkoon sulatettu voi. Painele piparitaikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (n. 200x24cm) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista kurpitsasose viipaloimalla kurpitsa isoiksi lohkoiksi. Voit jättää kuoret. Sivele lohkot oliiviöljyllä. Paahda lohkoja uunin keskitasolla 180-asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes kurpitsa on pehmennyt. Anna kurpitsojen hieman jäähtyä ja poista kuoret veitsellä. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella.

Sekoita 3 dl (ota 1 dl sivuun) jäähtynyttä kurpitsasosetta, huoneenlämpöinen tuorejuusto ja muut täytteen aineet sekaisin. Kaada täyte pohjan päälle.
Lusikoi päälle vielä 1 dl pelkkää kurpitsasotta ja vedä haarukalla raitoja täytteen pintaan. Paista kurpitsa-juustokakkua noin 40 minuuttia 175 asteessa uunin alatasolla.
Anna kakun jäähtyä hyvin ennen leikkaamista. Kakkua on helpoin leikata jos annat sen tekeytyä ja jäähtyä jääkaapissa ainakin pari tuntia. Koristele kurpitsajuustokakku piparimurulla juuri ennen tarjoilua.

Kurpitsajuustokakku I Pumpkin cheesecake I Kurpitsa I Juustokakku I Halloween I Leivonta I Kakku I Piirakka I Pipari I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Food photography I Food styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

  • Hanna sanoo:

    En kestä miten ihana ohje! Olen pakotettu tekemään kurpitsasoseen itse, koska lähicittarin hylly oli purkkikamasta tyhjä. Selkeästi sesonki ?

    • Jenni sanoo:

      En tiedä onko kyse sesongista vai siitä, että sitä purkkikamaa ei vaan ole peruskauppojen valikoimissa. Tästä on kuitenkin jo varmaan kuukausi ja silloinkaan en löytänyt purkkikamaa meidän lähi K-Supermarketista. Eli osti jättimäisen kurpitsan ja tein myös itse 🙂

  • Ihanan näköistä! ♥♥♥

  • Kaisuli sanoo:

    Minkä kokoisista tuorejuustopurkeista on kyse?

  • A sanoo:

    Varmasti tosi hyvää, menee heti viikonloppuna testiin. Minkälaista vuokaa käytit?

Jätä kommentti