Kaupallinen yhteistyö Saariston kasvatit ja Asennemedia
Ahvenanmaalla näin jotain mitä en edes ollut ymmärtänyt löytyvän Suomesta. Kukkivat omenapuurivistöt jatkuivat silmän kantamattomiin viiniköynnösten lailla. Henkeäsalpaavan kaunista. 80 % Suomessa myytävistä kotimaisista omenoista tulee Ahvenanmaalta. Tutustuimme Hannan kanssa toukokuisella ruokamatkalla ahvenanmaalaiseen lähiruokaan ja ahvenanmaalaisiin ruokatuottajiin, jotka tunnetaan myös nimellä Saariston kasvatit. Sivustolta löytyy myös ahvenanmaalaisia reseptejä ja vinkkejä ruokamatkailuun Ahvenanmaalle, kannattaa kurkata!
Ahvenanmaata kuvailisin yhdeksi suureksi vehreäksi puutarhaksi. Paikallinen ruokakulttuuri elää vahvana. Ihmiset olivat silmin ylpeitä paikallisista ruokatuotteista, lähiruokaa arvostetaan ja ruoka nojaa sesonkeihin. Ahvenanmaan ruokakulttuurista ja omenapuutarhoista inspiroituneena leivoin kesäisen raparperilla mehevöitetyn omenapiirakan. Täysjyväjauhoihin tehnyt piirakkapohjan päälle tulee runsaasti karamellisoitua raparperia ja omenaa ja päälle kauramuru. Sujauta siis tämä resepti talteen, pian niitä ahvenanmaalaisia omenoita saa!
Muista myös kesän ihanin pannukakku eli ahvenanmaan pannukakku 🙂
Vinkki! Voit tehdä taikinan myös vehnäjauhoihin. Fariinisokeria lisäämällä saat enemmän karamellisuutta, mutta voit toki käyttää vain ruokosokeriakin tai valkoista sokeria.
Raparperi-omenapiirakka
12 palaa
2 omenaa
300 g raparperia
2 rkl fariinisokeria
2 rkl voita
Piirakkataikina:
1 dl ruokosokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
2 munaa
100 g voita
3 dl kermaviiliä
1 tl kardemummaa
Kauramuru
1 dl piirakkataikinaa
1 dl kaurahiutaleita
Sulata pannulla voi. Lisää fariinisokeri, paloiteltu raparperi ja omenalohkot. Karamellisoi 10 minuuttia.
Valmista taikina. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää loput aineet. Ota taikinasta noin 1 dl sivuun kauramurua varten ja sekoita siihen 1 dl kaurahiutaleita.
Vuoraa vuoka leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle. Kaada päälle karamellisoituneet raparperit ja omenat. Murusta päälle kauramuru.
Paista 200-asteessa noin 35 minuuttia.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Ihania reseptejä!
Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)