Fondue on yksi hauskimmista valmistettavista ja syötävistä seuraruoista. Työkaverin pyöreitä vuosia juhlittiin juusto – ja lihafondue patojen äärellä. Kokkina toimi Ranskalainen collega joka ei paljastanut tarkkoja reseptejä utelusta huolimatta. Fondue on kuitenkin enemmänkin valmistustapa kuin tarkkaresepti ja siitä onkin kehitetty lukemattomia versioita.


Juustofondue

Fondue-setti (pata, tuli ja tikut)
500 g erilaisia vahvoja juustoja (Gruyere, Mustaleima emmental)
valkosipulinkynsiä
2 dl kuivaa valkoviiniä
jauhettua muskottipähkinää (0,5 tl)
vaaleita leipäpaloja

Valkosipulia hierotaan kattilan sisäpinnoille. Paria desiä alkoviiniä lämmitetään liedellä ja joukkoon lisätään paloitellut juustot. Juuston sulattua tasainen seos maustetaan ripauksella muskottipähkinää.


Meininki terassilla oli vähintäänkin rento. Dippailimme naudansisäfilettä suoraan paketista lihaliemeen.

Lihafondue

öljyä tai kevytversioon lihalientä (ja punaviiniä mausteeksi)
naudanlihaa
suolaa
pippuria

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Mihako sanoo:

    Meillä naudan sisäfileen fondaaminen kuuluu joulun perinteisiin kinkun sijasta =)

  • Jenni sanoo:

    No empä ole ennen kuullut! Onko teillä joku jouluinen resepti? – Jenni liemessä

  • Mihako sanoo:

    Tapa on tullut puolison perheeltä (asuivat muutaman vuoden Etelä-Afrikassa) Ei sen erityisempää reseptiä, öljyssä kypsennettyjä filepaloja sekä nakkeja ja muut ’tyypillisiä’ jouluruokia =)

Jätä kommentti