KÖYHÄ SUUNTAA KAUPPATORILLE

Säästövinkki! Helsingin kauppatorille kannattaa suunnata arkisin alkuillasta ennen klo 18 ja lauantaisin iltapäivästä ennen sulkemisaikaa klo 16. Nopeasti pilaantuvia tuotteita kuten marjoja myydään poistohinnoin. Mussuttaessani omena-raparperilättyä Crepes-kojulla vastapäätä myytiin edellisen päivän kanttarelleja 1 € / kg K-Kartellin hintojen pyöriessä vitosen paikkeilla. Pakkohan niitä oli ostaa. Itsestäänselvän kanttarellikastikkeen sijaan päätin kokeilla kanttarellikeiton tekemistä. Lohi sopi kanttarellin kaveriksi ja teki keitosta hieman tuhdimpaa. Täytyy kyllä sanoa että oli ihan törkeen hyvää!

Lohi-kanttarellikeitto (6 hlö)

10 uutta perunaa
2 porkkanaa
1/2 purjosipuli
1 pss pakastevihanneksia
1 keltasipuli
1 l kanttarelleja
400 g lohta nahkoineen
1 dl ruokakermaa (15 %)
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
1 kasvisliemikuutio
5 mustapippuria
5 laakerinlehteä
1 tlk suolaa

Pilko ja keitä perunat, porkkanat ja purjo maustetussa kasvisliemessä. Paista sillä välin puhdistetut kanttarellit ja pilkottu sipuli öljy-voissa. Lisää pakastevihannekset keitinveteen. Kasvisten kypsyttyä lisää keittoon kanttarellit, sipulit ja kalanpalat nahkoineen. Nahan voi myös ottaa pois, mutta niistä lähtee kivasti makua liemeen. Lopuksi kerma ja annetaan hautua hetki.

Arkistojen kätköistä

4 kommenttia

  1. Anonyymi 18.08.2009

    Onpas pirteä kuva ilmestynyt otsakebanneriin. Henkii pirteyttä, jota blogistakin löytyy. Mahtaako olla ihan bloginpitäjä itse kuvassa?
    t. Hansu

    Vastaa
  2. pinea 18.08.2009

    Nuo viime hetken tarjoukset ovat kyllä loistojuttu, samoin kuin euron pussit (niiden kanssa tosin täytyy olla tarkkana, etteivät tuotteet ole jo täysin ylikypsiä). Monta tomaattikeittoa ja -kastiketta on tehty niistä!

    Banneri on hauska 🙂

    Vastaa
  3. Jenni 18.08.2009

    Heippa,

    Kiitosta! On bannerissa itse bloginpitäjä. Eikä siinä vielä kaikki; kuva on myös bloginpitäjän itse ottama 😀

    Ruoka on niin hinnoissaan että pakko alkaa juosta tarjousten perässä. Onneksi mammalomalaisella on aikaa…

    -Jenni liemessä

    Vastaa
  4. Anonyymi 30.08.2009

    Vaikuttaa aika pirun hyvältä tää kanttarelli-lohikeitto. Pitääkin testata! Itse olen jäänyt kalakeitoissa jumittamaan vähän turhan turvalliselle kermaliemi ja tomaattipohja-linjalle.

    -Jontte

    http://ristipissarit.wordpress.com/

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *