PULLATIKKARIT

Pulla on parhaimmillaan uunituoreena. En tiedä onko tämä yleinen ongelma, mutta meidän taloudessa pullat tuppaavat unohtua ja kuivahtavat jos ne eivät tule heti syödyksi. Ruokabloggaajien Hävikistä herkuksi-kampanja muuttaa hiljalleen omaakin ajattelua. Sen sijaan että heivaisin pullat roskikseen kuten aina ennenkin, lähdin miettimään pullankannikoille uutta elämää.


Löysin tänään: Pinstagram. Paras tapa selata Instagram fotoja netissä.


Pullataikinasta pullaksi ja takaisin.

Kakkutikkareita on nyt joka puolella, mutta kakkutikkarien tikkuja saa vain leivontatarvikekaupoista ja/tai netistä. Omani hankin talvella Confetista, mutta ne olivat jääneet ikävästi toimistolle. S- ja K-Kartellin leivontatarvikkeiden sisäänostajat voisivat herätä talviunesta ja hankkia niitä tikkaritikkuja valikoimiinsa. Piinatkaa myyjiä, täyttäkää palautelappuja ja parjatkaa Facebookissa niin saadaan tikut ruokakauppoihin. Revolutíon!

Pullatikkarit (n. 15 kpl)

160 g / 4 kuivahtanutta pullankänttyä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g talous- tai leivontasuklaata kuorruttamiseen
(0,5 dl tomusokeria)
kookoshiutaleita koristeluun
tikkaritikkuja
vettä

Pullan tulee olla hyvin kuivahtunutta jotta saat murennettua sen käsin hienoksi. Voit kokeilla hienontaa pullat myös tehosekoittimella. Lisää hienonnetun pullan joukkoon puoli pakettia tuorejuustoa. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Laita taikina jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Pyöritä taikinasta käsin palloja. Jos taikina on kuivakkaa ja pallot halkeilevat, käytä vettä apuna. Kasta käsiä vesilasissa ja käsittele taikinaa kostutetuin käsin. Työnnä tikut palloihin.

Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan aina välissä sekoittaen tai vesihauteessa. Dippaa pullapallot suklaaseen ja kopista ylimääräinen suklaa pois. Viileällä ilmalla voit pyöritellä tikkaria ikkunan äärellä jolloin suklaa kovettuu nopeammin. Pyörittele n. minuuttia ja koristele kookoshiutaleilla. Tökkäsin pullatikkarit kuivumaan metallilävikköön.

Käytin kuorruttamiseen tummaa suklaata. Lisäksi maustamaton tuorejuusto vie makeutta. En välitä liian makeasta, mutta jos tarjoilisin näitä muille niin lisäisin taikinaan ehkä 0,5 dl tomusokeria ja pari rkl vettä.


Ostin itselleni äitienpäiväkukan. Onnea minä ja kaikki äidit!

Pssst… Hävikistä herkuksi on yli 30 ruokablogin yhteinen tempaus toukokuun ajan. Haluamme innostaa lukijoitamme taikomaan hävikki herkuiksi. Ja samalla pienennämme myös omaa ruokahävikkiämme. Kannattaa käydä Facebookissa tykkäämässä. Sieltä löydät kaikkien blogien inspiroivat ideat ja viikkokilpailuja. Hävikistä herkuksi-kampanjan ideoi alunperin Suolaa ja Hunajaa-blogi.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

10 kommenttia

  1. Outi Rinne 12.05.2012

    Tikkupullan isosisko 🙂 Hauska idea! Jos vaan joskus ennättäisi syntyä niitä kuivahtaneita pullankänttyjä…

    Vastaa
  2. Hannele 12.05.2012

    Kiva idis!
    Minä tein myös kakkutikkareita, ja ostin vaalenpunaisen pionin. Hassu sattuma:)

    Vastaa
  3. Jenni 12.05.2012

    Sitä just meinasin että onkohan tämä ratkaisu mitenkään kauhean yleiseen ongelmaan 😀

    Vastaa
  4. Jenni 12.05.2012

    Tosi originaalia siis 🙂 Pioni on ehkä kaunein kukka mitä tiedän. Voi kun olisi oma puutarha missä kasvatella niitä. En raaskinut ostaa kuin yhden (7,5 € kpl)

    Vastaa
  5. Hovkonditorn 13.05.2012

    Tämähän on mahtava idea!

    Vastaa
  6. Heleen 13.05.2012

    Kakkutikkareita ja keksitikkareita on tullut tehtyä, mutta onpa hyvä idea laittaa pullat kiertoon, olisikin pakkasessa…
    Pioni on ihan paras, voi kun niitä saisi ympäri vuoden ja kestäisivät vähän pidempään! Lähdenkin ostamaan itselleni, vaikka ruusuja jo sainkin!
    Hyvää äitienpäivää!

    Vastaa
  7. Jenni 13.05.2012

    Kaikki on varmaan jo keksitty moneen kertaan ainakin jenkeissä, mutta tälläinen idea nyt virisi omassa pääkopassa.

    Heleen, ihana 🙂 Kiitos ja hyvää äitienpäivää kaikille äideille. Me ollaan pionimme ansaittu. Nih.

    Vastaa
  8. Laura Johanna 16.05.2012

    Hei! Blogisi on todella inspiroiva ja halusin antaa sinulle eteenpäin tämän eilen eräältä bloggaajalta saamani palkinnon:

    Liebster Blog -awards on siis tarkoitettu blogille jolla on alle 200 lukijaa ja sen saajan pitää noudattaa muutamaa sääntöä:

    1. Kiitä antajaa ja linkitä hänen blogiinsa.
    2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä komentti heidän blogiinsa.
    3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
    4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkibloggaajalleen.

    Tässä vielä linkki Liebster Blog-kuvaan:

    http://1.bp.blogspot.com/-iowpjzpR2LE/T7M-Zl-jcWI/AAAAAAAADhs/mTzNTMVnkZI/s1600/LIEBSTERblog.jpg

    Ihanaa kevään jatkoa!

    Vastaa
  9. Jenni 18.05.2012

    Heippa Laura,

    Kiitos kunniasta! Täytyy myöntää että olen aina ollut laiska kiertopalkintojen kanssa, niin hauskoja kuin ne ovatkin. Pitänee nyt ainakin miettiä kenelle sen antaisi eteenpäin. Ei siksi että vaihtoehtoja ei olisi vaan enemmänkin runsauden pula! 🙂

    Jenni

    Vastaa
  10. Laura Johanna 18.05.2012

    Totta, upeita blogeja on paljon ja valinta on varmasti vaikea 🙂

    Mukavaa viikonloppua ja keep going the good work! 🙂

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *