RAVINTOLA PASTOR – KUUMAT DEITSUT


YHTEISTYÖSSÄ TASTE OF HELSINKI JA PASTOR

Edellisestä kerrasta kun ollaan Nirson kanssa tehty mitään kahdestaan (jos veroilmoituksen täyttämistä ei lasketa) on jo yli vuosi. Edellisestä kerrasta kun oltiin Nirson kanssa kahdestaan kynttiläillallisella on jo niin kauan, että en tiedä koska ja missä se oli. Onneksi nykyään voi aina tarkistaa omat tekemisensä Instagram-feedistä.

Hääpäivät ja sensellaiset tuppaa unohtua, mutta päätin että kyllä tässä kohtaa treffeille on päästävä. Olen romantisoinut kuinka kesän ajan treenaan Suomenlinnassa kiertämällä saarta ympäriinsä SUP-laudalla. Sup Finland järjesti sopivasti kampanjahintaan suppailun alkeiskurssia Töölönlahdella, joten otin melaa sarvista ja ilmoitin meidät molemmat alkeiskurssille. Jos suppailu ei ole tuttua, niin käytännössä SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jonka päällä seistään ja melotaan.  Saavuimme paikalle, ja kouluttaja ilmoittaa, että ”ottakaas tuosta noi melat käteen niin tökkäsen teidät vesille”. Mietin että tämä oli kyllä odottamattoman lyhyt alkeiskurssi, vaikka hinta huokea olikin. No, selvisi että meidät sekoitettiin kouliintuneiden vuokralaisten ryhmään ja pääsimme aloittamaan itse alkeiskurssin. Suppailussa oli yllättävän helppoa päästä alkuun, mutta puolentoista tunnin treeni Hakaniemen tuulenvoimakkuudella teki kyllä tehtävänsä. Eli treenin jälkeen oli kiljuva nälkä. Helpotimme oloamme syömällä Töölön Sognossa. Loistava pizza margarita saisi sulaa muutaman tunnin ennen illallista.

Ravintola Pastor

Ei tietysti oikeasti mitään toivoa että oltaisiin kahdestaan kynttiläillalliselle päästy. Joku raja. Jännitin miten illallinen trendikkäässä Pastorissa sujuisi Herra Simpukan kanssa. Herra oli heti alkuun nälkäinen, ja vaati maistaa alkudrinkkejämme. Illan aikana kävi selväksi, että tiskin takana loihdittiin toinen toistaan kekseliäämpiä alkoholittomia drinkkejä, ja näin ollen 1-vuotias Herra Simpukkakin sai siemailla elämänsä ensimmäiset drinksut. Mehuhifistelijä Nirso hykerteli tyytyväisyyttään. Omaan alkupalaani mätsätty riesling ei sekään epäonnistunut. Hamachi tartar (23 €) oli makujen puolesta illan onnistujia, mutta annoksen ulkonäkö oli levoton. Alkupalasta eteenpäin ruoka selkeni. Pastor yhdistelee etelä-amerikkalaista ja perulaista keittiötä. Päättelin, että juurikin menun laajasta kirjosta johtuen ruokalajeissa on tyylillisesti suuriakin eroavaisuuksia.

Pidemmän kaavan sijaan päädyimme valitsemaan listalta vapaavalintaisesti kolme ruokalajia. Nirso oli syönyt 6-ruokalajin Machu Picchu menun (48 €) edellisellä kerralla, ja pitkään istuttuaan onnistunut jäämään jopa hieman nälkäiseksi. Tällä kertaa varmistimme että pöydältä löytyisi tarpeeksi täyttäviä hiilareita, ja tilasimme sivuun patatas bravas ja quinoaa. Pääruuaksi molemmat ottivat naudan entrecôte pihvit (27 €). Yksinkertaisuudessaan entrecôte pihvi on hyvä tapa todeta raaka-aineiden laatu ja keittiön taidot. Ding ding! Pastorin keittiö douze pointe! Raikas inkivääri-lime brulee (8 €) ja churrokset (8 €) eli suklaaseen dipattavat munkkitangot varmistivat, että nälkäisenä ei tarvinnut poistua. Kahden hengen illallisesta juomineen köyhtyy noin 150 euroa.

Tilaa halkoo pitkä baaritiski, ja Pastoriin voisi kuvitella piipahtavansa pelkälle drinksullekin. Lounasta ei tällä hetkellä (ilmeisesti enää?) tarjoilla. Palvelun tietää olleen sujuvaa, kun siitä ei tule jälkikäteen mieleen mitään mussutettavaa. Kaupunki on huutanut hyviä ruokapaikkoja keskustapaikoille, ja Pastor sijaitsee keskeisesti Erottajalla. Kaiken kaikkiaan onnistuneet deitsut Nirson ja Herra Simpukan kanssa yhdessä Helsingin kuumimmista ravintoloista!<

Taste of Helsinki – voita liput!

Ravintola Pastor on mukana 11-14.6. järjestettävillä Taste of Helsinki gourmet-festivaaleilla. Ruoka- ja juomarakastajien pyhiinvaelluskohde ja paratiisi levittäytyy Kansalaistorin puistoon kymmenen huippuravintolan ja 35 ruoka-annoksen voimin. Kurkkaa Taste of Helsingin etusivulta mikä ruoka-annos kuulostaa kutkuttavimmalta ja mitä haluaisit kokeilla. Kaikkien blogiin kommentoineiden kesken arvotaan 2 kpl sisäänpääsyjä Taste of Helsinkiin (arvo yht. 34 €). Osallistumisaikaa on su 7.6 asti. Pakko itse päästä maistamaan ainakin Kaskiksen sokerisuolattu lohi, savulohimousse ja tilli-piimäkastike. Pastorin Casa Ceviche tuoreella lohella, katkaravuilla, guacamolella ja Rocoto chili tiger milkillä jäi kaivelemaan. Ja Matti Jämsenin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää nyt ei vaan voi ohittaa. Kieltämättä houkuttelisi myös Ragun lakritsivaahto, marinoitu fenkoli ja sitruunajäätelö. Ja ahvenamaalaisen Smakbyn koko menu pitää syödä läpi. Ja…

Taste of Helsinki
www.tasteofhelsinki.fi
https://www.facebook.com/TasteofHelsinki

Ravintola Pastor
www.pastorrestaurant.fi/
Facebook.com/pastorhelsinki


Yhteistyössä Taste of Helsinki ja ravintola Pastor. Pastor tarjosi illallisen.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.

Arkistojen kätköistä

35 kommenttia

  1. Anonyymi 05.06.2015

    Oih, tällaiselle kalan ja muiden merenelävien ystävälle olisi kerrankin kaikkea ihanaa tarjolla. Lemppari monien hyvien joukosta oli kuitenkin juurikin Pastorin listalta Pastorin Casa Ceviche – Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk.
    ~Susci

    Vastaa
  2. Anonyymi 05.06.2015

    Kävin Kaskisessa syömässä viime kesänä joten herkkuja on tiedossa!

    Kirsi Parkkinen

    Vastaa
  3. Riina 05.06.2015

    Smakbyn olisi ollut suosikki, mutta kun se nyt valitettavasti jäi pois, niin ainakin Ragun lakritsivaahto ja Pastorin Casa Ceviche pitää maistella.

    Vastaa
  4. Jenni 05.06.2015

    Mitä mitä! Smakby oli kyllä itsellä yksi odotetuimmista. Huono uutinen! No onneksi lista on pitkä, ja kaikki annokset kuulostavat hyviltä 🙂

    Vastaa
  5. Amelia 05.06.2015

    Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
    ameliarose211@gmail.com

    Vastaa
  6. Amelia 05.06.2015

    Hoshiton Avocado Tempuraa haluaisin päästä kokeilemaan 🙂
    ameliarose211@gmail.com

    Vastaa
  7. Anniina L 05.06.2015

    Ragun miekkakala houkuttelee totisesti! Heidän ruuassaan on aina joku twisti <3
    anniina.linnoinen (a) gmail.com

    Vastaa
  8. Anonyymi 05.06.2015

    Harmi kun Smakby joutui jättäytymään pois mutta Matti Jämsen menu kiinostaa toki myös. 🙂 marviita@elisanet.fi

    Vastaa
  9. Anonyymi 05.06.2015

    Sinne ja Ragu takaa nautinnon. Muut hyviä ehdokkaita. Löytyykö jokeria..(?) hallsta@netti.fi

    Vastaa
  10. Anonyymi 05.06.2015

    Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! ansku_66@hotmail.com

    Vastaa
  11. Anonyymi 05.06.2015

    Ragua odotellessa 🙂
    -Pennin ja Janan keittiössä

    Vastaa
  12. Anonyymi 05.06.2015

    Savustettu härkä tartar…mmm… =) saija_harmaa@hotmail.com

    Vastaa
  13. Eva 05.06.2015

    Ceviche kutkuttaa oi oi.
    Pian suomalaiset raaka-aineet ja herkät pohjoismaiset maut ovat parhaimmillaan… Niitä varmasti täytyy päästä maistamaan myös.

    Vastaa
  14. heinir 05.06.2015

    Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike Kaskiksen tapaan houkuttelisi, jos yksi pitää valita….

    Vastaa
  15. Anonyymi 05.06.2015

    Söisin kyllä kaikki annokset…todella vaikea valinta!
    katja.majlund@gmail.com

    Vastaa
  16. Anne 05.06.2015

    Kaskiksen tapaan sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike, mahdotonta valita vain yksi. Aivan suussa sulavia herkkuja tiedossa ja kaikkea pitää kyllä päästä ehdottomasti maistelemaan 😀

    Vastaa
  17. Anonyymi 05.06.2015

    Hoshiton inkivääriannos on saatava!
    ansuliini1(at)luukku.com

    Vastaa
  18. Päivi 05.06.2015

    Äh!!! Ei noista osaa tai voi valita.. ehkä kuitenkin maistaisin cevicheä, niinkuin aika moni muukin 🙂

    Vastaa
  19. Anonyymi 05.06.2015

    Emon ribsit. 🙂
    leevilotta(at)luukku.com

    Vastaa
  20. Annan postia 05.06.2015

    Kaikki maistuu, missä on kalaa! Ragun lakritsaa ja sen makuista fenkolia yhdistävä annos on kuitenkin tämän vuoden must have 🙂

    Vastaa
  21. Tiina 05.06.2015

    Kaskiksen possunkylki ja jälkiruoka maistuisivat tänne ensimmäisenä 🙂

    Vastaa
  22. -Anni- 06.06.2015

    Perinteisesti kaikista jotain, mutta kaskista odotan eniten ja heidän lohi-annosta.

    Vastaa
  23. Yoslene 06.06.2015

    Savulohimousse. 😛

    Vastaa
  24. Heidi Kjellman 06.06.2015

    Mäkin olen toistaiseksi onnistunut vain käymään Pastorissa drinksuilla. Pitänee käydä kokeilemassa ruokatarjontaa.

    -Heidi
    http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi/

    Vastaa
  25. Annu 06.06.2015

    Brödin tartar ja Ragun lammas on mun must-listalla

    Vastaa
  26. Jasu 06.06.2015

    Jos vain yksi annos olisi valittava, niin Pastorin Casa Ceviche! Myös Matti Jämsenin menu houkuttelee aikalailla! 🙂

    Vastaa
  27. Anu 06.06.2015

    Brödin jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 🙂

    Vastaa
  28. Tiia Sorsa 06.06.2015

    Pastorin casa ceviche menisi ehdottomasti testiin mutta mielenkiintoisimmalta annokselta kuulostaa avokado tempura

    Vastaa
  29. Maaria Jäske 07.06.2015

    Jotenkin se Ragun jälkkäri puhuttelee… maaarja1@hotmail.com

    Vastaa
  30. Mikko Särelä 07.06.2015

    Tiikerirapua ”AQUACHILE”, vaahdottua suolakeksiä ja valentina – kastiketta kuulostaa herkulliselta.

    Vastaa
  31. Anonyymi 07.06.2015

    Kaikki maistuu 🙂

    pirjo.gustafsson@kolumbus.fi

    Vastaa
  32. Sebastian Sandell 07.06.2015

    Emos ribs 🙂

    Vastaa
  33. Sari 07.06.2015

    Merenelävillä mennään, kun kolme himotuinta ovat Kaskiksen ”Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea ja tilli-piimäkastike”, Pastorin Pulpo Al Olivo ja Patronaksen Tiikerirapua ”AQUACHILE” 🙂

    Vastaa
  34. Idris 07.06.2015

    Kaskiksen lohi ja pork belly!

    Vastaa
  35. Jenni 11.06.2015

    Kiitos kaikille osallistujille! Johtopäätös lienee että vähän kaikki kuulostaa hyvältä 😀 Arvonta on suoritettu, ja liput voitti anonyymi kommentilla ”Rakastan cevicheä, ja aika harvassa paikassa sitä Suomessa kuitenkaan on listalla. Niinpä Pastorin version maistaisin mieluusti! ansku_66@hotmail.com” Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *