JOULUPAVLOVA

Kaupallinen yhteistyö Valio ja AsennemediaJoulupavlova I Joulu I Pavlova I Resepti I Ohje I Jälkiruoka I Tarjottavaa I Joulupöytä I Granaattiomena I Suklaa I Leivonta I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Christmas pavlova I Food photography

Joulupavlova – sarjassamme ihanat ja näyttävät joulupöydän jälkiruoat ilman pelkoa epäonnistumisesta. Kuulostaa ihan mun jutulta! Pavlova on kaikessa yksinkertaisuudessaan marenkipohjainen kakku. Rapeaa ulkopuolelta, sopivasti sitkoista sisältä ja makeaa – niinkuin jouluna kuuluukin. Joulupavlovan täytteissä maistuu karamellimaisuus, kahvi, sesongin hedelmä granaattiomena ja suklaa. Myös tuoreet viikunat voisivat sopia, vai mitä olet mieltä? Marenkipohjat hunnutin  Valio maustettu rahka Irish cream & coffee kausimaulla ja kermavaahdolla. Täydellinen tarjottava joulukahvipöytään siis!

Joulupavlova I Joulu I Pavlova I Resepti I Ohje I Jälkiruoka I Tarjottavaa I Joulupöytä I Granaattiomena I Suklaa I Leivonta I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Christmas pavlova I Food photography

Jos et ole aikaisemmin tehnyt marenkia, niin pelko pois, sillä sen valmistus on käytännössä valkuaisten ja sokerin vatkaamista. Marenkipohjien ei tarvitsekaan olla aivan täydellisiä ja pieniä virheitä voi helposti paikkailla läästimällä päälle enemmän täytettä. Itse marenkivaahdon valmistus on siis helppoa ja nopeaa, mutta reilu tunti täytyisi odotella kun pohjat paistuvat ja kuivahtavat uunissa. Marenkipohjat voi hyvin tehdä edellisenä päivänä ja kakun täyttää ennen h-hetkeä.

Joulupavlova I Joulu I Pavlova I Resepti I Ohje I Jälkiruoka I Tarjottavaa I Joulupöytä I Granaattiomena I Suklaa I Leivonta I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Christmas pavlova I Food photography

Joulupavlova I Joulu I Pavlova I Resepti I Ohje I Jälkiruoka I Tarjottavaa I Joulupöytä I Granaattiomena I Suklaa I Leivonta I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Christmas pavlova I Food photography

Joulupavlova

gluteeniton

Marenkipohja:
4 valkuaista (huoneenlämpöisiä)
2,5 dl ruokosokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa

Täyte:
2 dl Valio kuohukermaa
2 prk Valio Irish cream & Coffee maustettu rahkaa

Koristeluun:
granaattiomena
100 g (gluteenitonta) tummaa suklaata
Marenkimurua (pavlovapohjasta)

Erottele huolellisesti valkuaiset ja keltuaiset. Varmista että välineet ovat puhtaita ja kuivia.
Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
Jatka vatkaamista ja lisää puolet sokerista hiljalleen joukkoon. Sekoita loput sokerista ja
maissitärkkelysjauhot ja lisää vaahtoon.
Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää, aikaa menee noin 5 minuuttia.
Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.

Muotoile kaksi pyöreää pavlovapohjaa leivinpaperin päälle. Tee yksi ylimääräinen pieni marenkikökkö, jota voit käyttää pavlovan koristeluun.
Paista pavlovapohjia uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta
uuni, mutta älä aukaise uuninluukkua vaan anna pavlova pohjien jäähtyä uunissa.
Vatkaa kerma jämäkäksi kermavaahdoksi. Sekoita joukkoon maustettu rahka.

Aseta pavlovapohja tarjoilualustalla. Levitä päälle täytettä ja ripottele granaattiomenansiemeniä. Aseta toinen palvovapohja päälle ja toista koristelut. Viimeistele rouhitulla suklaalla ja marenkipölyllä.

Vinkki! Granaattiomenan siemenet saa eroteltua ilman roiskeita ja keittiön vuoraamista veden alla. Halkaise granaattiomena. Murra granaattiomenan puolikas ja erottele siemenet isossa vedellä täytetyssä kulhossa tai kattilassa. Poista haituvat jotka nousevat veden pintaan. Siivilöi vesi pois ja anna siementen kuivahtaa siivilässä hetki.

Joulupavlova I Joulu I Pavlova I Resepti I Ohje I Jälkiruoka I Tarjottavaa I Joulupöytä I Granaattiomena I Suklaa I Leivonta I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Christmas pavlova I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *