ITUJA JA KIRJOLOHTA

Emme ole koskaan kasvattaneet ituja, mutta ajatus omasta pikku itukasvimaasta kiertää aivolohkoa yhä useammin. Aloitimme prosessin tutustumalla taas ituihin…syömällä niitä. Itusalaatin kanssa paistoimme uunissa tarjous kirjolohta. Valmistusaika 20 min ja annos on 2:lle.

100 g ituja
kirsikkatomaatteja
fetaa (8%)
sipulirenkaita

Jugurttikastike:
1 dl maustamatonta jogurttia (0%)
1 tl vahvaa sinappia
valkopippuria
suolaa
persiljasilppua

400 g kirjolohta
1 rkl öljyä
suolaa
pippuria
tilliä
kalamaustetta

Kirjolohi paistuu suht rivakasti uunissa. Sivele vuoka öljyllä, laita file vuokaan nahkapuoli alaspäin ja mausta. Paista n. 10 min 200 asteessa. Jugurttikastike syntyy sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Itusalaatin idut olivat ihanan rapsakoita!

Arkistojen kätköistä

3 kommenttia

  1. Polkkapossu 10.01.2007

    Hienoa. Kerrankin joku tai siis jotkut, jotka eivät paista lohesta kaikkia mehuja pihalle. Respect 🙂

    Vastaa
  2. Joni ja Jenni 11.01.2007

    Kiitos kiitos..*punastuu*
    Oli niin nälkäkin ettei sitä kauheesti kauempaa sinnittele. Lohi oli namia ja mehukasta. Hyvät uudet vuodet ja myöhäiset synttärionnittelut!

    – Jenni liemessä

    Vastaa
  3. Polkkapossu 13.01.2007

    Hih. Kiitos 😉

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *