MAAPÄHKINÄVOIPUURO

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö: Urtekram ja AsennemediaMaapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Kaurapuuroa aamulla, kaurapuuroa illalla. Aina sitä iänikuista puuroa. Mutta puuro vaan on terveellistä, edullista, herkullista ja tarpeeksi täyttävää koulu- ja tarhatielle. Lapset haluavat aina puuronsa maustettuna. ”Maustettuna” on käytännössä synonyymi makealle. Maapähkinävoipuuro aprikoosi-pähkinä myslillä ja omenahillolla on loistava esimerkki siitä miten puuroa voi tuunata herkulliseksi terveellisyydestä tinkimättä. Yksinkertaisimmillaan maapähkinävoipuuro syntyy lisäämällä puuron joukkoon muutama ruokalusikallinen Urtekramin makeuttamatonta silkkisen pehmeää maapähkinävoita.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Puuron lisäksi mysli on meidän perheen peruseväs aamiaispöydässä. Aikojen saatossa äidille ja isälle on kehittynyt hyvin harjaantunut sokeritutka, joka skannaa myslipakkaukset armotta mysli- ja murohyllyssä. En ole hysteerinen sokerin suhteen, mutta kaiken turhan piilosokerin pyrin minimoimaan. Etenkin kun kyseessä on joka aamuinen rutiini. Ja etenkin kun kyseessä on lapset. Syynäsin tottakai myös maapähkinävoipuuroon lisäämäni Urtekramin Fruit & Nuts luomumyslin, josta ei löytynyt lainkaan lisättyä sokeria. Kuivatuista rusinoista ja aprikooseista tulee silti mukavasti makeutta hedelmien omista sokereista ja paahdetuista hasselpähkinöistä makua. Tapanani on lisätä peruskaurapuuron joukkoon desi tai pari mysliä. Silti hillo on se mitä ne lapset odottaa.Urtekramin iso purkillinen sokeritonta omenahilloa on löytö, jos omat omenasoseet on vielä hilloamatta.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Tänä aamuna maapähkinävoipuurokulhoni kaikilla mausteilla on täynnä makua ja ideoita. Joka arkiaamu ei tietysti ole aikaa tehdä ihan koko settiä, mutta tästä reseptistä voi ottaa ideoita ja inspiraatiota terveellisiin ja maukkaisiin kouluaamuihin 🙂

Maapähkinävoipuuro resepti

4 hlö

1 dl vettä
3 dl kaurahiutaleita
8 dl maitoa
2 dl Urtekram Fruit & Nuts mysliä (rusina, aprikoosi & hasselpähkinä)
4 rkl Urtekram pehmeää maapähkinävoita
ripaus aitoa ceyloninkanelia
ripaus suolaa

Tarjoiluun: Urtekram omenahilloa, omenaviipaleita, aitoa kanelia, mysliä

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kaurahiutaleet ja anna kiehahtaa. Lisää maito ja mysli ja anna kiehua noin 10 minuuttia. Lisää maapähkinävoi ja sekoittele se puuron joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja aitoa ceyloninkanelia.

Maapähkinävoipuuro I Maapähkinävoi I Puuro I Terveellinen I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Mysli I Hedelmä I Aamupala I Aamiainen I Brunssi I Smoothie

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KASVISRAGU JA NÄIN PUOLITIN PERHEEN LIHANSYÖNNIN

12
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö Valio ja Asennemedia

Ragú pasta I Mifu Jauhis I Kasvisruoka I Kastike I Pasta I Spagetti I Resepti I Ruoka I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus

Vino pino jauhelihapaketteja jääkaapissa, tuttu näky? Meillä ainakin. Siksi olen tehnyt muutaman vuoden ajan pieniä, lähes huomaamattomia, muutoksia perheen ruokahuoltoon tavoitteena vähentää lihansyöntiä. Ajatus kokonaan kasvisruokavalioon siirtymisestä on tuntunut vaikealta, mutta se ei tarkoita, että sitten voin hyvällä omalla tunnolla heittäytyä selälleni kiukuttelemaan kanankoipi suussa ja olla tekemättä mitään. Olen vähentänyt lihan osuutta tekemällä useammin ihania kasvisruokia,  lisäämällä kasvisten osuutta suhteessa lihaan ja tutustumalla vaihtoehtoisiin proteiinilähteisiin. Arvioin varovasti, että perheemme kotiruokailussa menee tällä hetkellä lihaa noin puolet entisestä. Jos me kaikki ihan tavalliset sekasyöjäpulliaiset pystyttäisiin vähentämään lihansyöntiä edes hitusen, niin muutos olisi merkittävä isossa mittakaavassa. Postauksen lopusta löydät kotiäidin 5 vinkkiä perheen lihansyönnin vähentämiseksi!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

HOMEJUUSTO-OMENAGALETTE

FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall ja AsennemediaOmena I Homejuusto I Galette I Resepti I Piirakka I Piiras I Leivonta I Leipominen I Suolainen piirakka I Sadonkorjuu I Siideri I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Apple I Bluecheese I Galette I Food photography

Oispa oma omenapuutarha. Kops. Kops. Kops kops kops.  Ja vielä kerran kops.  Tänä syksynä olen päässyt seuraamaan sivusta siskoni omenaunelmaa. Töiden jälkeen odottaa joka iltainen omenasavotta: ämpäri kaupalla maahan pudonneiden omenoiden noukkimista. Sivustaseuraajana olen voinut nauttia vain niistä siskoni omenatarhan hyvistä puolista, kuten tästä syksyisestä homejuusto-omenagaletesta. Jos hygge olisi ruoka, niin se olisi tämä! Galette eli ranskalainen rustiikkinen piiras on loistava tarjottava niin brunssille kuin pimeneviin syysiltoihin. Seuraavana päivänä jäähtynyt galette kulki näppärästi mukanani vielä piknikille Mustikkamaan rantakallioille.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SIENI-LOHIPATA

3
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö: Heimon KalaSieni-lohipata I Mustatorvisieni I Lohi I Savulohi I Pata I Resepti I Ohje I Paistos I Arkiruoka I Kalaruoka I Mushroom I Wildfood I Salmon I Casserole I Ruokakuvaus I Food photography

Padallinen lohturuokaa! Syksyä kohden kaivan pölyttyneen valurautapadan uunin uumenista. Ihanasti pinnalta gratinoitunut sieni-lohipata kätkee sisäänsä kerroksittain ladottuna Heimon Kalan savustettua Saaristomeren kirjolohta, mustatorvisieniä ja perunaa. Syksyn sienestysreissuni ovat olleet sen verran laihanlaisia, että mustatorvisienet on suosiolla sienestetty torilta. Sieni-lohipataan voi toki ujuttaa niin tatit, kanterellit kuin viime vuoden kuivatut sienetkin.

Sieni-lohipata I Mustatorvisieni I Lohi I Savulohi I Pata I Resepti I Ohje I Paistos I Arkiruoka I Kalaruoka I Mushroom I Wildfood I Salmon I Casserole I Ruokakuvaus I Food photography

K-supermerketin hyllystä kalastettu kilon jööti Saaristomeren savukirjolohta irtoaa tammikuuhun asti edullisesti kympillä. En voi tarpeeksi hehkuttaa kuinka mahtava löytö kokonainen savukirjolohi oli tälläiselle yksinkertaista, nopeaa, mutta hyvää ja terveellistä ruokaa rakastavalle. Yksinkertaisimmillaan Saaristomeren savulohi taipuu arkiruoaksi sellaisenaan perunoiden ja vaikka kermaviilin kera. Senkun keittää perunat ja haarukoi menemään. Saaristomeren savulohi on sen verran kookas, että puolikas lohi riittää sieni-lohipadalliseen. Lopusta puolikkaasta saa vaikka särvintä ruisleivän päälle.

Sieni-lohipata I Mustatorvisieni I Lohi I Savulohi I Pata I Resepti I Ohje I Paistos I Arkiruoka I Kalaruoka I Mushroom I Wildfood I Salmon I Casserole I Ruokakuvaus I Food photographySieni-lohipata I Mustatorvisieni I Lohi I Savulohi I Pata I Resepti I Ohje I Paistos I Arkiruoka I Kalaruoka I Mushroom I Wildfood I Salmon I Casserole I Ruokakuvaus I Food photography

Sieni-lohipata

1 padallinen / 6-8 hlö

500 g Heimon Kala Saaristomeren savukirjolohta
8 rosamundaperunaa (tai muuta jauhoista perunaa)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 l sieniä (mustatorvisieniä, tatteja tai kantarelleja)
2 rkl oliiviöljyä
5 dl kuohukermaa
100 g gryere juustoa (tai muuta voimakasta juustoa)
2 rosmariinin oksaa
suolaa
pippuria

Poista kalan nahka ja ruodot. Tarkista, että kalaan ei ole jäänyt ruotoja.
Paista pannulla öljyssä siivutetut sipulit, mustatorvisieniä ja rosmariininlehtiä.
Viipaloi perunat kuorineen. Raasta juusto.
Lado pataan vuorotellen savukirjolohta, sipuli-mustatorvisieniä ja perunaviipaleita.
Kaada päälle kerma ja ripottele päälle juustoraaste.
Paista 220 asteessa noin tunti. Lopussa paista hetki grillivastuksen alla, niin juustogratiinista tulee ihanan rapsakka.

Vinkki! Tämä on sieni-lohipadan lohturuokaversio. Jos haluat kevyemmän version, vaihda kerma esimerkiksi maitoon tai kasvisliemeen.

Sieni-lohipata I Mustatorvisieni I Lohi I Savulohi I Pata I Resepti I Ohje I Paistos I Arkiruoka I Kalaruoka I Mushroom I Wildfood I Salmon I Casserole I Ruokakuvaus I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter
1 2 3 4 236