TAHINI-CHIAVANUKAS

5
FacebookTwitter

Chiavanukas I Tahini I Aamupala I Brunssi I Reseptit I Ruokakuvaus

Chiavanukas – niinkuin oikeat ihmiset sen söisivät. Instagrammattava, monikerroksinen, sukupuuttoon kuolleilla marjoilla, mehiläisen siitepölyllä ja tähtisädetikuilla kuorrutettu chiavanukas on toki upea katsella, mutta tiesitkö että chiavanukkaita voi myös oikeasti syödä? Aina kun muistan (en koskaan), heitän chiapurnukan tekeytymään yön yli jääkaappiin. Chiasiemenet turpoavat kyllä parissa tunnissakin. Teen chiavanukkaan usein joko turkkilaiseen jogurttiin lorauksella omenamehua tai  maukkaaseen mantelimaitoon. Tällä kertaa maustoin turkkilaisen jogurtin tahinilla ja lorauksella hunajaa.

Chiavanukas I Tahini I Aamupala I Brunssi I Reseptit I Ruokakuvaus

Aamupalapöytääni kahvikupposen ja chiavanukkaan äärelle  istahti ammattibloggaaja ja Lähiömutsi-blogin Hanne. Toisen ammattibloggaajan vertaistuki on harvinaista herkkua, ala on vielä sen verran uusi. Jaoimme Unelmahommissa-kirjan kirjoittaneen Hannen kanssa ajatuksiamme  niin bloggaamisesta, yrittämisestä, ajanhallinnasta, ulkoistamisesta, hinnoittelusta kuin perhe-elämästäkin. Lähiömutsi-blogi on yksi harvoja perheblogeja joita olen jaksanut lukea vuodesta toiseen, koska siellä eletään omannäköistä elämää lasten kanssa ja lapsista huolimatta. Suosittelen lukulistalle jos ei ole jo!

Tahini-chiavanukas resepti

3-4 hlö

5 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa
4 rkl chiasiemeniä
2 rkl tahinia

tarjoiluun:
juoksevaa hunajaa
tuoreita viikunoita

 

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Anna chiavanukkaan tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Tarjoile hunajan ja viikunoiden kera.

Psst. Lisää brunssireseptejä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
NEW! Nordic vibes @nordicfoodtales

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

BRUNSSIKIRJA – BRUNCH ALL DAY

8
FacebookTwitter

brunssikirja brunssi reseptit

Olin saanut ensimmäisen keittokirjani, Katukeittiön, raakileen oikoluvusta. Yritin erottaa näytöltä kirjaimia, mutta silmäni sumentuivat kaikesta siitä punakynästä ja tomaattisilmiini puskevista epätoivon kyyneleistä. Sillä hetkellä taoin kaaliini, että anti olla ensimmäinen ja viimeinen keittokirja. Vähän kuin synnytyksenkin kanssa, aika onneksi kultaa muistot. Vedettyäni happea muutaman vuoden, päähäni alkoi pulpahdella uusia kirjaideoita. Samoihin aikoihin kiinnitin huomiota lahjakkaaseen Saaraan Viimeistä Murua Myöten-blogista. Kilautin Saaralle ja onnekseni Saara innoistui yhteiskirjaprojektista. Myöhemmin kirjanprojekti on kasvanut ystävyydeksi ja koen olevani hyvin onnekas että sain tehdä tulevan kirjamme juuri Saaran kanssa.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

TERIYAKI-UUNILOHI

4
FacebookTwitter

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, ESKIMO EKO

Sarjassamme tuhat ja yksi tapaa tehdä uunilohi! Tällä kertaa arkinen lohi on astetta mehevämpi. Teriyaki-unilohen mehevyyden salaisuus piilee valmistustavassa ja makunystyröitä hellivässä teriyakikastikkeessa. Uunissamme muhii uunilohi lähes viikottain, mutta ensimmäistä kertaa kokeilin valmistusta paistopussissa. Ensimmäistä kertaa taisin kokeilla minkään valmistusta paistopussissa. Muoviset paistopussit tuottavat ylimääräistä roskaa, mutta Eskimon uusi paperinen EKO paistopussi on täysin kierrätettävä joten pisteet siitä. Likainen paistopussi kierrätetään biojätteeseen ja paikkaus pahvinkeräykseen.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

NORDIC FOOD TALES

2
FacebookTwitter

Let the tale begin! Elämme pienen bloggaajan maailmassa jännittäviä aikoja, sillä tänään alkoi minun ja Viimeistä Murua Myöten-blogin Saaran pohjoismainen ruokatarina Instagramissa @nordicfoodtales. Eihän siellä ole vielä kuin yksi kuva, tyyliin äiti ja muutamia suomalaisia seuraajia vaivaituneena kommentoimassa englanniksi, mutta tilin avaamisella on iso symbolinen merkitys. Koko bloggaajahistoriani aikana olen aina pyrkinyt haastamaan itseäni ja kokeilemaan uusia asioita, etenkin jos tuntuu että ehkä en ihan osaa. Se on auttanut blogiani eteenpäin ja toivottavasti myös sinulla on pysynyt mielenkiinto roikkua matkassa mukana kun ei ehditä sammaloitumaan.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter