KIRSIKKASMOOTHIE JA PIIMÄRAKKAUTTA

2
FacebookTwitter

kirsikkasmoothie resepti

Nirso surauttaa itselleen smoothien joka aamu. Normismoothieen tulee rasvatonta maitorahkaa, kourallinen pakastemarjoja ja mysliä tai kaurapuuron jämät. Välillä tulee itsekin vedettyä yksi muumimukillinen ennen töihin lähtöä. Pakastemarjat on talvella tosi jees, mutta kyllä kesä ja tuoreet raaka-aineet kannattaa hyödyntää jo heti siitä hetkestä kun avaa silmänsä kesäaamuun. Nirsolle surauttamani kirsikkasmoothie syntyi hetken mielijohteesta torilta ostetuista kirsikoista ja parhaat päivänsä nähneistä piimätölkin pohjista. En välitä juoda piimää sellaisenaan, mutta piimä tasapainoittaa ihanasti kirsikoiden makeutta. Piimää pitäisi muutenkin käyttää enemmän ruoanlaitossa ja leivonnassa. Siitä on jäänyt vähän tunkkainen muistikuva lapsuudesta ”vanhojen ihmisten juomana”. Nykyään piimän hapokkuus maistuu ihanan raikkaalle. Tai sitten musta on tullut se vanha ihminen 😀

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SKAGENRÖRA – VEDÄ JUSSI HIHASTA!

2
FacebookTwitter

skagenröra resepti

Siis mun oli pakko saada sulle tämä skakengröra resepti ennen kuin tämä viikko kääntyy juhannukseksi. Pikaruoka, jolla on pelastettu niin monta kesäiltaa saattaisi pelastaa jonkun muun juhannuksen! Skagenröra eli katkaraputahna ei vaadi mitään suuria esivalmisteluja ja ainekset löytyvät kämäsemmästäkin lähikaupasta. Kylkeen saaristolaisleipää, uusia pottuja, voita ja skumppaa. Pienellä vaivalla juhlan tuntua. Saatan tehdä itsekin saman. Meidän juhannus menee täällä Suomenlinnassa ja ajateltiin pyöriä kolme päivää akselilla ruokakauppa-Kauppahalli-grilli. Ihanaa juhannusta!

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

SABICH ELI MUNAKOISOPITA

4
FacebookTwitter
munakoisopita vegepita munakoiso resepti

Kaupallinen yhteistyö, Hartwall ja Asennemedia

nullOoh! Kuulostaapa irakilainen pikkelöity mango eli amba hyvältä! Tässähän herahti vesi kielelle ja alkaa tulla nälkä. Joo, tän teen ja tavaan reseptiä: ”Peitä mango suolalla, laita se aurinkoon ja odota 5 päivää.” Siis jos mä en jaksa odottaa viittä päivää pikkelöityä mangoa, niin en usko että kourallista enempää suomalaisiakaan jaksaa. Jotenkin pikkelöidystä mangosta inspiroituneena päädyin uittamaan aprikooseja siiderissä ja maustamaan ne valkosipulilla ja ruokosokerilla. Sujautin ihanan kipakat siideriaprikoosit pitataskuun uunissa paahdettujen munakoisojen, hummuksen, kurkkusalaatin ja tulisten paahdettujen kikherneiden seuraksi. Israelilainen sabach eli munakoisopita sisältää perinteisesti kikherneiden tilalla kananmunaa, sitäkin voisi kokeilla. Munakoisosiivut tulevat vaivattomasti ihan uunissa paahtamalla tai kesällä grillissä.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

RUOKABLOGGAAJAN TYÖPÄIVÄ

5
FacebookTwitter

Kaupallinen yhteistyö, Vallila Interior ja Asennemedia

Googletin omaa blogiani varmistaakseni olenko jo kirjoittanut mitä ruokabloggaajan työpäivä pitää sisällään. Joskus olen nimittäin saanut jonkun nerokkaan postausidean vain saadakseni selville että kirjoitin aiheesta jo vuonna 2007. En ole, joten tässä se tulee. Vaikka et haaveilisi juuri ruokabloggaajan ammatista, niin ehkä kurkistus yrittäjän arkeen kiinnostaa. Tulevaisuudessa yhä harvemmin tehdään elämänmittainen ura ja kahdeksasta neljään duunia yhdessä firmassa. Paitsi että mä teen duunia tyyliin kahdeksasta neljään yhdessä firmassa – omassa. Rakastan työtäni ja olen niin onnekas että voin tehdä työviikostani ja työpäivistäni juuri sellaisia kuin haluan. Toki mukaan mahtuu myös epävarmuutta, pitkiä päiviä ja liikaa paperitöitä, mutta näitä samoja asioita voi varmasti kohdata palkkatyössäkin. Parasta on vapaus ja se että voin käyttää mahdollisimman paljon aikaa asioihin joista nautin ja jakaa sen kanssasi. Tässä postauksessa kerron miten tämä yhteistyöpostaus Vallila Interiorin kanssa on syntynyt, mitä työviikkoni kuuluu, miltä näyttää tyypillinen ruokabloggaajan työpäivä, muutama kuva Vallilan jaetulta työhuoneeltani ja samalla esittelyssä naapuriyrityksen Vallila Interiorin Rehti-astiasarja urbaanilla Aamu-usva kuosilla.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter