Satay-mifuvartaat

1
FacebookTwitter
mifu suikaleet

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, VALIO & ASENNEMEDIA

Satokauden huippukuukausina kasvisten lisääminen ruokavalioon on ollut naurettavan helppoa ja olen syönyt punaista lihaa todella vähän. En koe jääneeni mistään paitsi. Päinvastoin olen valmistanut kasvisruokia, koska juuri nyt ne ovat niin hyviä tuoreista kotimaisista raaka-aineista. Lihapatojen äärelle ehtii syssymmälläkin. Tein kuitenkin amatöörivirheen. Jättäessäni lihan, eli tärkeimmän proteiinilähteeni, lähes kokonaan pois ruokavaliostani, havahduin pohjattomaan nälän tunteeseen. Kroppani kertoi minulle tarvitsevansa suklaata. Paaaaljon suklaata. Kyseenalaistin omat mielihaluni ja tajusin, että voisiko tässä olla kyse proteiinin puutteesta. Kasvisruokavaliolla ei voi vain tipauttaa lihaa pois lautaselta, vaan kyllä sinne pitäisi lisätä niitä uusia proteiinilähteitä. Kuin tilauksesta sain Valiolta testiin uutuustuotteen Mifu suikaleet.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KANTTARELLIKVINOA

2
FacebookTwitter

kanttarellikvinoa

Sienirisotto on yksi lemppari viikonloppuruoistani. Pidän aina kuivattuja sieniä käden ulottuvilla, samoiten risottoriisiä. Sipuleita nyt aina löytyy jääkapin vihanneslaatikon pohjalta ja hyvässä lykyssä tilkka ruoanlaittoviiniä. Tällä kertaa olemme työhuoneellani, jossa valmistin ex-tempore lounaan Loton #lauantaireseptit videokuvauksista ylijääneistä kanttarelleista. Hapuillessani risottoriisiä käteni osui kvinoapurkkiin. Kvinoan keittää 15 minuutissa eikä risottoa tarvitsisi olla kokoajan hämmentämässä. Nopeammin kanttarellikvinoan väsäsi kuin jos olisin jonottanut uppopaistettua, sisältä vielä puoliksi jäässä olevaa, kievinkanaa tien toisella puolella työmaaruokalassa.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KESÄKURPITSASPAGETTI

FacebookTwitter

kesäkurpitsaspagetti

Eniten ehkä vihaan kituuttaa nälkäisenä. Tai vielä pahempaa, syödä, ja edelleen kituuttaa nälkäisenä. Olen viimeisen vuoden aikana pyrkinyt tietoisesti lisäämään kasviksia ruokavaliooni eri tavoin. Päivittäisellä kauppareissulla poimin ostoskoriini vähintään yhden kasviksen ja hedelmäpussin. Kun hedelmiä ja kasviksia on käden ulottivilla, niitä tulee myös kokattua. Useimmiten ajautuu hämmentämään tuttuja ja turvallisia arkiruokasuosikkeja, mutta lihan määrän voi puolittaa ja korvata sen kasviksilla. Puhtaat kasvisruoatkin maittavat, kunhan ne ovat tarpeeksi ruokaisia. Tämä kesäkurpitsaspagettikin vei nälän kun sen nautti suklaapatuk…täysjyväspagetin kera. Pakko mainostaa samalla vuoden parasta turhaketta: julienneraastin! Parinkympin julienneraastimella saa siivutettua kasviksista ja juureksista spagettimaisia suiroja. Kesäkurpitsaspagetin sekaan valikoitui jääkaapin vihanneskorin muu sisältö: chiliä, tomaattia, korianteria, sitruunaa ja limeä Hannan sopan kookoksisesta kesäkurpitsaspagetista inspiroituneena. Oletko sinä jo osallistunut #kesäkurpitsatalkoisiin? 60 kesäkurpitsareseptin joukosta minä tuon Hannan kesäkurpitsaspagetinkin bongasin 🙂

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter

KESÄKURPITSATALKOOT

6
FacebookTwitter

kesäkurpitsatalkoot

Puolitoista viikkoa sitten kukkakaalit uhkasivat mädäntyä peltoon yht’äkkisen runsaan sadon takia. Jonkun tartti syödä huomattavasti enemmän kukkakaalia. Lanseerasimme Satokausikalenterin kanssa #kukkakaalitalkoot. Apuun tulivat myös ruokabloggaajat, jotka tarjosivat reseptejään inspiraatioksi. Ihmiset lähtivät levittämään sanaa. Yritykset ja lehdistö innostuivat. Viikon lopulla tuntui, että koko Suomi osallistuu kukkakaalitalkoisiin.

Seurasin somessa tippa linssissä kuinka ihmiset olivat adoptoineet kukkakaaleja koteihinsa ja loihtineet kukkakaaliherkkuja. Kahtena iltana yritin tykätä kaikista #kukkakaalitalkoot instagramkuvista, mutta käsi kramppasi ennen kuin pääsin loppuun. Toivoin niin kovin, että kaikki ei olisi vain hypetystä. Eilen tulivat luvut. Kukkakaalin myynti lähes kolminkertaistui viime viikolla! Ei huano.  Ja nyt ystäväiseni. Me teemme saman uudestaan. Yhdessä se on täysin mahdollista.

lue lisää

jaa jos tykkäsit
FacebookTwitter